Critical Miss

Máris utánozzák a Greenpeace orángutános akcióját

2008. május 08. 18:13 - Critmiss

Nem kellett sokat várni egy újabb non-profit jelentkezőre. Ezúttal valamivel szimpatikusabb egyébként a kezdeményezés, mert "csupán" arról van szó, hogy egy szervezet, a Survival International nyílt levélben megkért egy brit pr-ügynökséget, a Finsbury-t, hogy ne dolgozzon tovább a Vedanta Resources nevű megbízójának, mert az olyan kitermelésbe fog a közeljövőben belekezdeni, ami egy teljes törzset kipusztíthatna valahol Indiában.

A Greenpeace akcióját ugyanis többségében sikeresnek nyilvánította a közvélemény, és a Survival International úgy döntött, hogy ők is bepróbálkoznak. Kicsit azonban továbbgondolták a dolgot, és a részvényeseknek, azaz neves bankoknak is írtak bojkottra felhívó levelet. Eredmény már van: a norvég nyugdíjalapokban már nem szerepelnek Vedanta részvények.

Híreinket olvasták.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr26460232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása