Critical Miss

A címkefelhő-kérdés

2008. május 15. 07:03 - Critmiss

Szeretem a címkefelhőket. Szépek, hasznosak, bár már nem használom őket tartalomkeresésre. De eleinte tényleg izgi volt az egész, és még mindig nem temetném. Viszont. Elkényeztetett felhasználóként új fejlesztésekre lenne igényem. Főleg a delicious-nél, meg a saját blogom esetében érzem, hogy olyan jó lenne, ha a címkék számának csökkentése érdekében “be lehetne kötögetni” az egyes címkéket egyes címkék alá.

Például nekem nagyon kellene egy “Egyéb” címke, ahová be tudnám tolni az összes olyan címkét, ami nem annyira fontos, de azért jó ha van. Így ez a blog is normálisabban nézne ki címke szempontból, mert ki az, aki ezt hajlandó átbogarászni?  A megjelenítés elég egyszerű lenne: amelyik címke alá több címke van rendelve, az más színű, vagy megjelenik a "sarkában" egy pluszjel. Ha pedig felé megyek a kurzorral, kis buborékokban feltűnnek az alárendelt tagek. Kicsit hasonlóan képzelem, mint a nemsokára megjelenő IndaGeo felületén megjelenő képeket.

Egy szépen rendezett címkegyűjtemény túl sok tudatosságot kíván meg, ezért jó lenne, ha kicsit rugalmasabb lenne a rendszer. De persze lehet, hogy valójában a céltalanul a világba blogoló és taggelő amatőrök kiutálására játszik az egész, mert jelenleg csak kifejezetten a szűk témakörre összpontosító bloggerek/taggelők számára használható a rendszer.

Szólj hozzá!
Címkék: web 2.0 ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr80469053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása