Critical Miss

Bollywood válasza a hitelválságra

2008. október 21. 07:34 - Critmiss

Bár a népesség egészéhez képest kevesen használnak Indiában hitelkártyákat, Bollywood úgy döntött, hogy időben figyelmezteti az embereket a felelős hitelkártya-használatra, meg a költekezésre, hitelfelvételre általában.

Az ebben a témában készülő film címe Havi részletek, és három ember életútján keresztül mutatják be, hogyan is kellene helyesen cselekedni és hogyan hozható rendbe az eladósodott élet.

Az egyik szereplő egy DJ, aki a sok-sok hitelkártyájával akarja lenyűgözni a csajokat, egy apa, aki hitelből küldi külföldre tanulni a fiát, a harmadik meg egy shoppingőrült. A sztori szerint eladósodnak, és egy vajszívű behajtó próbálja rávezetni őket a helyes megoldásokra.

A film a hónap végén jön ki, direkt az ünnepekre időzítették, amikor mindenki elkezd költekezni. A dolog szükségességét egyébként jelzi egy család öngyilkossága a felhalmozódott adósságaik miatt.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr94720849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chi*** Csapó Ida · http://www.gazdagnok.hu 2008.10.21. 10:06:25

Nagyon érdekes, jó gondolat, illetve szuper ötlet!
Nagyon fontos megtanulni, hogy háromféle pénzügyi életstílus létezik, és célszerű elkerülni a kudarcos pénzügyi életvitelt = a reménytelen eladósodást. Nyilván a film is ezért készülhet.

A legtöbb ember amúgy az átlagos pénzügyi életvitelt folytatja, azaz folyamatosan költ, bedőlve a fogyasztói társadalomnak, míg nagyon keveseké a sikeres pénzügyi életvitel.

Jómagam igyekszem ezeket is tudatosítani kedvenc mániám :-) a pénzügyi (női) önismeret kapcsán.

Ida ***
süti beállítások módosítása