Critical Miss

Ha már egyszer denevérrel hálsz

2009. január 20. 07:36 - Critmiss

Írtam korábban a Velvet elsüllyesztésével elszalasztott történelmi esélyről. Az eredményt mindenki látja, lehet siratni és sajnálkozni. Lehet azonban azon is filózni, hogyan lehetne mégis felpörgetni a dolgot, ha már ilyen állapotba került.

Minimum egy olyan dolog van ugyanis, amivel szerintem lehetne segíteni rajta. Ez pedig a főoldalon megjelenő felület növelése. Igen, jól olvastátok. Növelése. Ugyanis – nem tudom, ki hogy van vele, de – a Velvet hírei nem váltakoznak túl gyorsan. Van olyan, hogy egy nap egyszer kattintok rá valamire, mert nem jön semmi, ami aztán érdekelne. Az meg nem túl életszerű, hogy „bemenjek” a site-ba, és magam mazsolázzam ki a híreket - ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül.

Gondolom, pörgetni kell a kiemelt anyagok olvasottságát, meg nem jó, ha számottervő letöltésszám nélkül darálódnak le a cikkek, de ez a jelenlegi megoldás sem hiszem, hogy kielégítő.

Szerintem a jelenleg is kiemelt linkeken túl van egy olyan tartalmi szegmens, ami abszolút alkalmas a turbózásra: ez pedig a mindenféle külföldi pletykasite-ról összeszedett celebhírek köre. Nem is értem igazából, hogy miért van így eldugva, ha már annyi munkát belefeccölnek (suze valahol írta, hogy több mint húsz forrásból dolgoznak).

Meg egyébként is: így kevésbé épülnek fel a külföldi celebek – ha állandóan kint van a főoldalon mondjuk Sienna Miller, egy idő után mindenki tudni fogja, ki az a Sienna Miller. Míg ha el van rejtve a nem is tudom milyen rovatba, (általában nem találok oda rögtön), akkor csak azt a kommentet lehet elvárni, hogy „Who gives a fuck?”. És jogosan.

Plusz kiegészítésként mondanám, hogy egyébként ez a celebrity percről-percre a magyar médiában eléggé unikális. Pont tegnap jelent meg egy cikk a HVG Online-on arról, hogy milyen gátlástalanul hazudnak a bulvárlapok és hogy simán előfordul, hogy több hónapos fényképeket használnak fel illusztrációként. Itt említeném a többhetes híreket is a Viva tévén, ami már csak azért is megdöbbentően pofátlan, mert a tinédzserek mégiscsak az átlagosnál gyakrabban használják az internetet.

Szerintem ha ez az elem hangsúlyosabb lenne a Velveten és mindenki hozzászokna a friss hírekhez, egyre kevésbé lehetne dögszagú sztorikat beadni az embereknek.

A lényeg mindenesetre, hogy ha már bulvárosodunk, azaz denevérrel hálunk, akkor háLjuk meg rendesen. Ráadásul ez így, ebben a formában nem is annyira vállalhatatlan és gyomorforgató.

 

Szólj hozzá!
Címkék: média tipp website

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr23882453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása