Critical Miss

Válságrecept almával

2009. április 22. 11:34 - Critmiss

Nem tudom másképp hívni, még egyetemistaként találtam ki az alábbi basic receptet, ami például nagy mennyiségű fonnyadt alma humánus eltüntetésére és a csóró gyomor kitöltésére kiváló. Akkor is jó, ha nem ehetsz édességet, de mégis kellene valami finom.

A recept a következő: végy annyi almát, amennyit akarsz, hámozd meg és vágd kockákra. Tedd bele egy lábasba, a biztonság kedvéért egy kis vizet is önts rá, és várd a hatást kevergetés közben. Ha van otthon citrom(lé), azt is engedhetsz rá egy keveset és ha nagyon ki akarsz rúgni a hámból, rátehetsz mazsolát is. A fahéj az alap - cukor helyett kell, hogy íze is legyen. Mikor már veszített a térfogatából, biztos jó.

Egészségedre! :)

Nemrég készítettem ilyet, de nem túl esztétikus, úgyhogy inkább nem tettem fel képet. Mindenesetre én perverz módon nagyon bírom.

És hogy jobbfej legyek, leírom anyukám szintén költségkímélő, egyszerű és egészséges receptjét:

Zabpelyhes (ez a családon belüli neve)

- fél bögre zabpehely

- 1 csésze víz

- 1/3 csésze tej

- 1/2 kiskanál vaj (mokkás)

- csipet só

- közepes méretű alma

- fahéj

- mazsola

- barack

Elkészítés: a bögre vizet felteszem főni, aztán beleteszem a zabpelyhet, sót, aztán a reszelt almát, némi citromlé jöhet, mazsola, fahéj, cukor helyet bio almalé vagy sűrítmény.

Ezt egy-két percig főzöm, aztán jöhet a tej, a vaj. Első forrás után tálaljuk.

Főleg reggelire, meg futóknak jó. Meg ugye az említett válság idején. :I

 

Kieg.: Péter Anna is adott valamelyik nap válságtippeket, de bazira nem találom a linket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr931077012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása