Critical Miss

Valahogy így kell csinálni

2009. június 26. 20:38 - Critmiss

Elképesztő jó német TCR-reklámra bukkantam! A téma a családon belüli erőszak. Buszmegállókban teszik ki és az a lényege, hogy amíg nem nézel oda, egy tipikus nőverős pillanat látható, amikor viszont ránézel a plakátra, minimális (direkt) késleltetéssel egy boldognak tűnő pár mosolyog vissza rád.

Ötös!

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr81210837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiborr · http://1solumipsum.tumblr.com/ 2009.06.27. 01:39:04

Vajon igaz lehet, hogy a párjukat rendszeresen bántalmazó férfiak 99%-a alkoholista, 90%-a pedig bűnöző? Úgy tudom, Dr. Ranschburg Jenő tanulmányában ezek a számok szerepelnek.

Minden jóérzésű emberben felmegy a pumpa, amikor az arcába rakják a megrázó képeket. Nálam azért is, mert ha a fenti számok hitelesek, akkor valószínűleg nem a »férfi« természete a felelős.

Úgy értem, ha minden más esetben bunkóság az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában leírt kategóriák differenciálatlan minősítése, akkor vajon nem minősül-e az Amnesty International e reklámja férfiellenes uszításnak? Nem? Igen?

Critmiss 2009.06.27. 10:58:13

@Tiborr: Sajnos nem az a helyzet, amit írsz, mert példás családapák is verik a feleségüket, gyerekeiket. Pont emiatt veszélyes: sok pasasról nem is gondolnád, hogy "családi körben" egy állat. Az Indexen most megy egy ilyen sorozat, érdemes elolvasni.

fulton 2009.06.29. 10:48:20

Nekem az a meglátásom, hogy nem feltétlen attól függ egy családon belüli bántalmazás, hogy bűnöző, vagy alkoholista az illető. Egyszerűen a másik fél feletti uralkodásról szól, hogy a hatalom nála van és azt tesz a másikkal, amit akar, kihasználva az érzelmi kötődést.

Valamilyen nagyobb ívű frusztráció csúcsosodhat ki egy ilyen viselkedésmódban, egy ilyen agrsszív megnyilvánulásban. Ami egyébként sokszor lehet, hogy fizikai bántalmazással nem is jár, de mondjuk hosszú éveken át tartó lelki kínzás az ugyan olyan hatást vált ki.

Egyébként a hírdetés szerintem mindenképpen találó, mivel ez így zajlik a valóságban is.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2009.06.29. 12:44:28

minden bizonnyal nagyobb számban van alkoholista és bűnöző, aki a családon belül is erőszakos, de nem csak ők azok, sajnos.
gondolom az ilyen emberek nem bírnak uralkodni az indulataikon, ami tetlegességig fajul, a nők pedig sokszor maguktól nem mernek semmit tenni, hiszen "amikor nem dühös olyan szeretnivaló"...
nem hinném egyébként, hogy az ilyesmi férfiellenes uszítás lenne...
egyszerűen a férfiak azok elsősorban, akik erőszakodnak, verik a családtagjaikat.

A reklám egyébként nagyon jó!
süti beállítások módosítása