Critical Miss

Miszcellánia 50.

2009. október 24. 07:06 - Critmiss

A bónuszok soha nem fognak eltűnni a Wall Streetről: a Goldman Sachs 20, a Morgan Stanley 5 milliárdot fog év végén kifizetni erre a célra. Hogy ez hogyan lehetséges? Míg a legtöbb cégnél a profitból fizetik ki a jutalmat, addig a Wall Street számos szereplője a bevételből teszi mindezt. Tehát az teljesen tökmindegy, hogy mekkora volt az elért profit, ők mindenképpen fizetnek bónuszt, még ha az a részvényesek érdekeit sérti is. (Slate)

Ha téged, vagy valamilyen produktumodat megmérettetnek, igyekezz vagy az első vagy az utolsó lenni. (Miller-Mccune)

Hogyan álljuk meg, hogy benyomjuk az egész tál csokit/sütit, amit elénk tettek? Képzeljük el fura funkciókkal: mondjuk, hogy milyen lenne küszöbként vagy gereblyeként (?!), vagy ahogyan elhárítjuk egy "nem, köszönöm" kíséretében. A hosszú távú hatást nem vizsgálták. Vajon-vajon mi lenne az eredmény? (Miller-Mccune)

Az egészséges ételeket jelölni hivatott "Smart Choices" programot felülvizsgálják, mert valószínűsíthető, hogy nem feltétlenül a legjobb kajákra teszik rá a matricáikat. Például cukros pelyheket is ilyesmivel illetnek, ami nem igazán szerencsés. (Jezebel)

Mostanában sokat foglalkoznak Phillip Roth-szal. A Wall Street Journalban egy egész hosszú, és a legutóbbi kötetét részletesen taglaló interjút olvashattok, amiben bevallja, hogy nem követi a kortárs irodalmat, szerinte az amerikai irodalom a legjelentősebb a világon, és hogy kaját és könyvet vesz az interneten. Hogy megspóroljam neked a kattintást: ő az AbeBooks és az Alibris oldalakra esküszik. (Wall Street Journal)

Ha már róla van szó: a szülővárosa, Newark busztúrákat szervez, ahol az író könyveiben említett helyekre mennek el. Ő maga is részt vesz ezeken, bár nem megy végig az útvonalon. (NJ.com)

Az ötvenes években egy tuberkulózis elleni szer hatásainak vizsgálata során rájöttek, hogy a szertől jobb hangulatba kerülnek a páciensek, ezért kicsit más formában, de piacra dobták, mint "pszichikai energetizálót". Végül is jobban hangzott, mint az "antidepresszáns". A gond csak az, hogy a szer kikészítette a májat, és többen meghaltak hepatitiszben. (Mind Hacks)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr651469766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása