Critical Miss

Újabb klassz videó a TED-ről

2009. december 01. 07:46 - Critmiss

Egy indiai kutató, Pranav Mistry a TED-en egy olyan technológia prototípusát mutatta be, ami összeköti a digitális tartalmakat a környezetünk tárgyaival. A cucc két-két érzékelőből, egy kamerából és egy projektorból áll, amit nyakba kell akasztani.

Csak néhány példa az alkalmazására: ha a kezedbe veszel egy könyvet, az oldalakra vetíti a projektor, hogy az kapható-e online és hogy milyen értékelést kapott, vagy gesztusokkal lehet fotózni, anélkül, hogy le kellene nyomnod bármilyen gombot, és ha olvasol egy céges dokumentumot, a számodra szükséges részleteket rá tudod húzni egy papírlapra. Ja igen, a papírlapok: bármit rájuk vetíthetsz, interaktív felületté tudod őket alakítani. Lehet így autóversenyeset játszani például. Persze mindezek csak a lehetőségek, sajnos nem tartunk itt, bár pár dolog már működik.

Azért nézzétek meg a videót, érdemes.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr101561863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása