Critical Miss

Megfizethetetlen - Present Galéria

2009. december 07. 07:32 - Critmiss

Ne nehezteljetek rám amiatt, hogy már megint egy kiállítás megnyitójáról lesz szó, de az a helyzet, hogy előző szerdán két eseményre is eljutottam: az előző posztban látható Printa Akadémiára és egy Megfizethetetlen elnevezésű kiállításra is.

Ezt a Práter utcai Present Galéria hozta össze egy régi nagypolgári lakásban a Síp utcában, ahol több teremben lehetett sok képzőművész munkáit megnézni és megvásárolni. A lényeg ugyanis, hogy 25 ezer forint volt az alkotások maximált ára, mondván, "hogy azok számára is elérhetők legyenek az alkotások, akik ez idáig kiszorultak a hagyományos éretelemben vett műkereskedelemből, mert megfizethetetlen volt számukra."

Azt nem tudni, hogy mennyi kép kelt el, mindenesetre rendezvényként sikeres volt a dolog, mert nagyon sokan voltak ott a legkülönbözőbb körökből és generációkból. Én nem nagyon láttam jó munkákat, de többen említették, hogy volt egy-kettő. Ez biztos így van, csak a sok embertől nem igazán tudtam a képekhez hozzáférkőzni.

Mindenesetre a lenti videóban NEM olyan képek láthatók, amik tetszenek, csupán jellemzőnek találtam őket. És mivel nekem annyira nem jött be a dolog hangulata, csak két-három hétig hagyom fenn a Vimeón. Szóval nagyon exkluzív a content. :)

Egyébként a végén látható szám egy születésnapi bulihoz kapcsolódik, a földszinten ugyanis nagyon aranyos lányok a barátnőjüket ünnepelték. Minket is megkínáltak pálinkával, és meg is ígértük, hogy lemegyünk énekelni, de sajnos elkéstünk.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr531579110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iparterves 2011.12.06. 15:34:23

Két év alatt csak 20 % az infláció a Presentnél. Ez jó!
süti beállítások módosítása