Critical Miss

Miszcellánia 64.

2010. május 09. 07:05 - Critmiss

Elképesztő régen volt már miszcellánia, mert lényegében ha becsillagozok valamit a Readerben, már sosem látom többé. Legalábbis ez a jellemző az utóbbi hetekben. De nézzük, miket pörgettem most vissza végül.

 

Egy szakértő szerint érdemes hazudni egy kicsit a társkereső portálokon, mert úgy jobb eséllyel jelenünk meg a keresőlistákban. Ezáltal több randira tudunk elmenni, és személyesen már sokkal nagyobb az esély arra, hogy mégis tetszeni fogunk a beszélgetőpartnernek. Az emberek ugyanis annyira azért nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan mi is tetszik nekik, szóval ha egy pasas mégsem annyira magas, vagy egy nő mégsem annyira vékony, ahogy a profiljában megadta, még simán bejöhet nekünk. A lényeg, hogy nem szabad nagyot hazudni.(Jezebel)

Egy los angelesi klinika újszülött osztályán belsős szépségszalont üzemeltetett két nővérke - ide járhattak a dokik szőrteleníteni, manikűrözni, vígan szállt az aceton. Döbbenet. (Jezebel)

Hogy ezt miért nem én találtam ki?! Az USA-ból indult természetesen a válóvásárok intézménye, ahol a válás előtt, alatt álló, illetve az utóhatásoktól szenvedő alanyok tanácsokat kaphatnak például távoltartási nyilatkozat elintézésével, vagy éppen külsejük rendbetételével kapcsolatban. Most az olaszoknál is elkezdték. (Jezebel)

Már írtam arról a site-ról, ahol azokat az eseteket gyűjtik, amikor valakit leszólítanak az utcán. Ehhez most fejlesztettek egy iPhone alkalmazást, hogy az áldozatok ott helyben le tudják fényképezni a zaklatójukat és a képet fel is tolhassák azon nyomban a netre. Azért fejlesztették ki, mert a hagyományos site esetében gyakori volt, hogy mire a csajok hazaértek, már nem volt kedvük az egészre visszaemlékezni és foglalkozni vele. Így viszont rögtön meg is van a bosszú. Az a rész sültbolond, amikor a kezdeményezés kitalálója azt nyilatkozza, hogy globális lesz a kezdeményezés, "mert ez már járványméreteket öltött", de ettől eltekintve szimpatizálok a dologgal. (Jezebel)

A Slate újságírója szerint a házassági tanácsadókkal az a gond, hogy ma már minden hülyeséggel kapcsolatban folyik a tanácsadás. Míg régen olyan dolgokkal keresték meg őket az emberek, mint hogy "iszik a férjem és elveri a pénzt", addig ma azon izgulunk, hogy mondjuk nem jól veszekszünk, vagy éppen mindig ugyanazt csináljuk és az biztosan nem normális. Persze oda kell figyelni, de azért gyakran a nagy javító intézkedések rontanak nagyot a kapcsolatokon. (Slate)

Azt hittem volna, hogy ez már régóta így van, de igazából csak most tervezik bevezetni New Yorkban a háromszáz dolláros filmforgatási díjat. Ezt mindenkinek ki kell fizetni a legnagyobb filmes produkcióktól az egyetemi filmet forgató stábokig. Amatőr videók persze továbbra is ingyen készülhetnek. (New York Daily News)

New Yorkban 800 nyelvet beszélnek, 176 nyelven tanítanak a különböző iskolákban is. Leginkább Queens gyűjti a ritka, kihalófélben levő nyelveket, mert a szegényebb bevándorlók oda költöznek. A cikkben azt írják, hogy a rétoromán is veszélyeztetett. (The New York Times)

Itt nagyon hosszan elemzik a Dirty Dancinget. És tényleg milyen jó volt?! És azt tudtátok, hogy Patrick Swayze apja cowboy, az anyja pedig ballerina volt? (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr311983978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása