Critical Miss

Ötlet: Képszippantó

2010. június 14. 07:34 - Critmiss

Mostanában több olyan eset fordult elő, ahol a posztomhoz szívesen mellékeltem volna egy fotóslideshow-t. Persze lehet lopkodni, és mondjuk leszedni, majd feltenni a kiválasztott képeket a Flickr-re és társaira, de ez nem túl kóser, ráadásul körülményes.

Ezért jutott eszembe, milyen jó lenne egy olyan "képszippantó" cucc, ami a képek eredeti helyéről szippantja össze a képeket egy slideshow-ba, forrásmegjelölést, élő linkeket generálva. Az egészet mások is beágyazhatnák utána, hogy terjedjen az ige.

Szerintem nagyon szuper lenne, az más kérdés, hogy megvalósítható-e, illetve mennyi munkával és milyen ellenszéllel.

2 komment
Címkék: blog fotó ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr372046562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsap 2010.06.14. 15:24:13

Ilyesmit használunk a amexrap.org -on: egy wordpress plugin, a ThomsonReuters csinálja, és a tag-ek (címkék) alapján kiszívja a cc-s képeket a flickr-ről. Itt találod: tagaroo.opencalais.com/

Ha slideshow-ba érdekela dolog, akkor a google accountod alatt a bal felső sarokban találod a Documents linket, ott Create new Presentation, és ha ott az Insert Image, Specify url automatikusan szippant és beilleszt.

Critmiss 2010.06.14. 16:30:45

Igen, az szuper, de olyan kellene, ami bárhonnan leszed képet. A Flickr az alap. Azért köszi. :))
süti beállítások módosítása