Critical Miss

Obama tegnap korán kelt

2009. október 10. 07:37 - Critmiss

Legalábbis erre enged következtetni az az interjú, amit a Seed magazinban készítettek a Svéd Tudományos Akadémia főtitkárával (nálunk az elnökkel egyenértékű), Gunnar Öquisttel, aki a fizikai, kémiai és közgazdasági Nobel-díjasokkal tudatja, hogy ők lettek kiválasztva.

Megkérdezték tőle, hogy mit mond ilyenkor a friss Nobel-díjasoknak. Azt válaszolta, hogy az elején alapvetően tartja magát a hivatalossághoz, és a bemutatkozás után elmondja, hogy a Svéd Tudományos Akadémia az illetőt választotta fizikai/kémiai/közgazdasági Nobel-díjassá, aztán elmondja, hogy egyedül nyerte-e el az elismerést, vagy megosztva, majd a méltatás következik, ezután pedig csevegnek.

A Nobel-díjasokat svéd idő szerint dél körül szokták felhívni, ami viszont gyakran azt eredményezi a más földrészen élő győztesek esetében, hogy hajnali négykor, vagy éjfélkor hívják őket. (Nos, Obama végül elvileg jobban járt: hatkor történt a hívás)

Sajnos azt nem mondta el a főtitkár, hogy ki hogyan reagál ilyenkor, csak annyit, hogy nagyon különbözően és hogy mindegyik alkalom nagyon emlékezetes. Mindenesetre van, aki azt hiszi, viccelnek vele, van, aki bizonyítékot kér, van, aki pedig nem tud megszólalni.

A Nobel-díjasok kiválasztása egyébként egy egész éves folyamat. Az év elején érkeznek be a jelölések, nyáron lázasan nyomoznak a jelöltek után, aztán leszűkítik a kört, majd október elején döntenek.

Bónusz!

A sok-sok hasznos információ után jöjjön egy kis lazítás. Nyereményjáték!

Küldjétek el a trillian@live.com e-mail címre az alábbi kérdésre a megadott opciókból a legszimpatikusabb választ, és egy fantasztikus DVD tulajdonosai lehettek, ami nem más, mint David Carradine-től a Thai Chi a léleknek című rekreációs alkotás. Mutatom:

 

 

 

 

 

 

 

A kérdés tehát: Szerinted megérdemelte Barack Obama a Béke Nobel-díjat?

1. Igen

2. Nem

3. Politika

(Aki a levelében elsőként megírja, hogy honnan vettem a válaszokat, egy különdíjat kap - természetesen egy újabb DVD-t)

A sorsolás eredményéről e-mailben értesítem a nyertest. :)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr21437012

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy érdekes döntés margójára 2009.10.10. 10:42:01

Annak reményében, hogy ha utólag is, de valóban rá fog szolgálni a  most kapott díjra: A videóért kösz robiroboternek.

Trackback: Egy Nobel-békedíj csodálatos története 2009.10.10. 09:06:24

A bizottság nem is titkolta, hogy egy víziónak, Obama elképzeléseinek támogatására szól az elismerés. S tegyük hozzá gyorsan mindehhez, hogy a jelölés az Elnök hivatalba lépése után két héttel zárult le. Képzeljük el közben, amint átadják a díj irodalm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.10.10. 10:40:18

Ilyen típusú választási lehetőségek a Mokkában szoktak lenni, nem?

Critmiss 2009.10.10. 22:15:04

@Fedor: Küldd el a postacímed. :)
süti beállítások módosítása