Critical Miss

Miszcellánia 46.

2009. augusztus 30. 07:46 - Critmiss

Egy új kutatás igazolta azt, amit sejtettem: a vidéki gyerekek testképe negatívabb, mint a városiaké, ami egyébként egy régi mítosznak mond ellent. Eddig ugyanis azt gondolták, hogy az anorexia, a bulímia meg egyáltalán az önutálat inkább a városi, középosztálybeli emberek "kiváltsága". Mint vidéki gyerek, egyáltalán nem lepődtem meg az eredményen, ugyanis valamiért az a legfontosabb téma, ha mondjuk családi buliba mész a vidéki rokonsághoz, hogy ki mennyit hízott vagy fogyott. Természetesen egyik állapot sem megfelelő, szóval sosem lehetsz nyugodt, mert sosem lehetsz elég jó. (Jezebel)

Egy klinika kutatói szerint az hajlamos az Alzheimer kórra, aki nem ismeri fel az olyan neveket, mint a Britney Spears vagy a Jonny Carson. Hm... Jonny Carson? :D (Jezebel)

Bangladeshben annyira elharapódzott a (só)savval való támadás, hogy az állam szabályozni fogja az értékesítését és tájékoztató kampányokba kezd, melyekben ismertetik, hogyan kell ellátni az áldozatokat. (Egyébként úgy, hogy legalább harminc percig hideg vízzel kell mosni az arcot vagy a felületet, amit a sav ért) (szintén Jezebel)

Hazugság témában készült egy kutatás, aminek az a következtetése, hogy vannak emberek, akiknél default beállítás az őszinteség, míg vannak olyanok, akiknél tudatos döntéshez van szükség arra, hogy ne hazudjanak. Kicsit féltem a kutatók sikerét, mert eddig csak ezt tudták valamennyire igazolni, de további csoportokat vagy hazugsági mintákat, például azt még nem tudták meghatározni, hogy mennyire vagyunk konzisztensek ebben a tekintetben. Azért szurkolok. (Seed) Ez a Seed egyébként tökjó. Readerbe téve.

Ha nehéz tárgyat tartunk gondolkodás közben, gondolataink tárgyát sokkal fontosabbnak, nagyobb mérvűnek találjuk, mint amikor valami könnyű dolog van a kezünkben. :) Ez egész szépen párhuzamba állítható a kognitív nyelvészet alapvetéseivel, amiket viszont már nem tudnék kellő tudományossággal tolmácsolni, ezért ettől inkább megkíméllek titeket. (Scienceblogs)

Hű, mennyire meglepő: a letöltés sokkal környezetkímélőbb, mint a CD-k. Azt a pénzt nekem is adhatták volna, amit ennek a kiderítésére költöttek. (Grist)

 

Szép vasárnapot!

2 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr511345135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.08.30. 10:00:07

Hű, mennyire meglepő: a letöltés sokkal környezetkímélőbb, mint a CD-k. Azt a pénzt nekem is adhatták volna, amit ennek a kiderítésére költöttek

Szerintem meglepően nehéz tárgyakat tartottak a kezükben mire rájöttek : )
süti beállítások módosítása