Critical Miss

Magazinsóhaj

2011. április 25. 07:03 - Critmiss

Azt már többször is leírtam, hogy a Fantastic Man és a Gentlewoman ma valószínűleg a két legfontosabb magazin a világon (a kiadójuk ugyanaz). A sikerük titka leginkább a töretlen stílusérzék, a játékosság, a már emlegetett irónia, és az, hogy teljesen banális dolgokat tárgyalnak ki viszonylagos részlegességgel. A Fantastic Manből például mindent megtudhatunk az orrszőr megfelelő eltávolításának módjáról, de olvashatunk a fejessalátához írt ódákat is amellett, hogy bemutatják nekünk a legújabb férfidivatot.

Egyre több új magazinon látható a hatásuk, ami többek között olyan elemekben nyilvánul meg, mint a matt papír, a kevés, kreatívabb módon elhelyezett szöveg, az apró formai és tartalmi finomságok szétszórva a lapban.

Ennek a két kiadványnak az igazi fontossága leginkább abban rejlik, hogy megmutatták: nem kell mindenképp csúnya szőke meztelen lányokat fényképezni lepukkant lépcsőfordulókban, ha ki akarunk tűnni a többi lap közül. Tökéletesen elég, ha a megszokott dolgokra tekintünk kicsit más szemmel, illetve alapműfajokhoz nyúlunk épp csak kicsit eltérő módon.

Erre példa, hogy a Gentlewoman egyik trendjelző sorozatában a divatszíneket nem rengeteg modell egymásra halmozott kifutós képén vagy vogue-osan ugrándozó lányokról készült sorozaton keresztül mutatta be, hanem egy-egy aktuális kulcs ruhadarab makrofotójával, melyeken csupán a színek domináltak.

Hasonlót tettek a Fantastic Mannel is: ott a kék különböző, éppen divatos árnyalatait mutatták be, nagyobb hangsúlyt helyezve az anyagok textúrájára is. 

Ezek csak apróságok, de ilyenből rengeteg van.

Én leginkább egy olyan magazint szeretnék itthon megszületni látni, ami egyesíti magában ezt a típusú banalitást és finomságot, de szókimondó és radikális is. Tehát nem az a kellemkedő hangvételű dolog, ami a Fantastic Man-Gentlewoman párosra jellemző, hanem egy elegánsan okos és kritikus lap, ami vállalja annak kockázatát, hogy nem feltétlenül érthetők elsőre a választásai.

Ilyen sose lesz, legalábbis nem nyomtatott formában. De álmodozni lehet. :)

 

 

4 komment

It's official!

2011. április 20. 07:39 - Critmiss

Megtaláltam a szezon legrondább ruhadarabját, egy Versace ruhát. Érthetetlenül béna, körülbelül ilyet terveztem volna 11 évesen. 

Ezek a rávarrt izék és az egymásból nem következő elemek iszonyatosak. Mi az a gomb, basszus?!

Még azt is megkockáztatnám, hogy ez a ruha magyarosan suta. Nárayhoz például simán passzolna.

Már csak azért is kínos a dolog, mert a kollekcióban lehet találni jó darabokat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komment
Címkék: divat ciki

Legtutibb

2011. április 11. 07:51 - Critmiss

A Forma és más hasonló boltok már elhozzák ide is a legviccesebb dizájnerhülyeségeket, szóval ha valamiért mindenáron olyan ajándékot szeretnél adni valakinek ebből a kategóriából, ami senkinek nincs meg, elég nehéz dolgod van.

A Swissmissen találtam viszont egy nagyon klassz kis boltot, ahonnan Magyarországra is szállítanak, ez a Poketo. Bár béna neve van, ez ne tévesszen meg. Van néhány zseniális kis hülyeség, amiket nagyon-nagyon fájó szívvel hagyok ott:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini hangszórók! Krétagyűrűk!

 

Vannak még bőrkanapék kárpitjából készített táskák is, mondjuk irtó drágán.

 

Érdemes körülnézni.

 

Szólj hozzá!

Mindjárt the Room party!

2011. április 07. 07:50 - Critmiss

Április 15-én megint elő lehet venni a legdurvább dizájnerruhákat, mert újra Room party lesz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy itt van a 13. lapszám! Az előkészületekből elcsippentve pár információt lesznek nagyon jó anyagok és kicsit merészebbnek tűnő választások is, én legalábbis remélem, hogy bevállalták a szerkesztés során a hajmeresztőbb opciókat. :)

Készül több werkvideó is, egyelőre a fiatal férfiszínészekről szóló sorozat munkálataiból láthattok néhány pillanatot:

 

Ami pedig a partit illeti, újra a Merlinben lesz és gondolom a tömeg kontrollálása miatt továbbra is lesz belépő, amit érdemes előre beszerezni, mert a legutóbb is többen jegy nélkül maradtak. Szóval hajrá!

Szólj hozzá!
Címkék: budapest divat party

Ötlet: szigorú automata

2011. április 04. 07:27 - Critmiss

Nem az én ötletem, hanem a pasimé, de annyira tetszik, hogy megörökítem itt. A szigorú automata ételt árul, többféle kategóriában. Ami különlegessé teszi, hogy helyettünk gondol ránk, illetve a csípőbőségünkre: édességet csak délelőtt ad ki, és ez így folytatódik a nap folyamán az egyre alacsonyabb kalóriatartalmú cuccokkal.

Természetesen kijátszható a rendszer azzal, hogy mondjuk délelőtt megvesszük a délutánra szánt Jó reggelt kekszet, de ha már valakinek van rá lehetősége, hogy ne kelljen önuralmat gyakorolnia, hanem szigorúak legyenek vele a saját érdekében, akkor miért mondana le erről holmi ügyeskedéssel?

Ha ezt az ötletet Norbi megismerné, sírva fakadna, hogy nem jutott eszébe. Neki üzenem, hogy copyrightos a téma, BOCSI!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása