Critical Miss

Futballszurkolók feleségei, vigyázzatok!

2009. november 30. 07:47 - Critmiss

A Hálaadás napjához időzítve jelent meg egy 1995-től 2006-ig tartó kutatás értékelése, mely szerint az amerikai futball meccseit követően nő a családon belüli erőszak eseteinek száma. Valószínű, hogy az történik ilyenkor, hogy veszít a kedvenc csapat, és ott ereszti ki a gőzt a szurkoló, ahol a legkönnyebb - vagyis a hozzátartozóin.

A kutatásban azt figyelték meg - és ezek nem lesznek túl meglepő információk -, hogy az esetek száma akkor ugrik meg igazán, amikor nem várt vereség következik be, és növeli a csalódottságot, ha két ősellenség között történt a mérkőzés. Pechszériában levő gyengébb csapatok annyira nem hatják meg a szurkolókat.

Érdekesség még, hogy ilyenkor valószínűsíthetően csökken a köztörvényes bűncselekmények száma. Ugyanez történik, ha valamilyen durva thriller vagy horrofilm premierje meg a mozikban: a Hannibál vagy a Sikoly 2 szintén lenyugtatta az utcákat annak idején. Ennek az oka egyszerűen az, hogy pár órára bűnözők/agresszorok is lefoglalják magukat.

A szezonban egyébként vasárnaponként 8 százalékkal megugrik az erőszakos esetek száma a meccseket követő órákban. Az egyórás kezdést követően 3-tól hatig, a négyórás kezdésnél pedig hattól kilencig tart a veszélyes időszak.

Persze azt nem mondhatjuk, hogy a családon belüli erőszakért a foci futball tehető felelőssé, hiszen általában már meglévő konfliktusok érik el a gyújtópontot ilyenkor. Ezzel természetesen kezdeni kell valamit, csak épp nem tudjuk, mi legyen az.

A családon belüli erőszakhoz kapcsolódóan idéztek egy kutatót, aki szerint ahogy egyre magasabb a női fél keresete, egyrész úgy lesz ő is öntudatosabb, és hajlamosabb inkább kilépni az erőszakos férfival való kapcsolatából, másrészt a férfiak is érzékelik, hogy rossz lenne egy keresőt elveszíteni a háztartásból - ezért jobban meggondolják, engednek-e az agressziójuknak.

Ezzel kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert szerintem egy agresszív állatot nem fog visszatartani a felesége/barátnője jó keresete, sőt.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr681561708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vámpír\\\'08 2009.11.30. 16:10:09

Hát, ez szerintem túlzás, én is utálom ha kikap a Fradi, márpedig ez mostanában gyakori :), de nem az asszonyt verem el, hanem becsapok néhány sört, oszt' várom a jövő hetet. Vagy most már idényt.

vampirhirlap.blog.hu

prettyinpink 2009.11.30. 16:13:33

amerikai futball NEMEGYENLŐ foci! a kettő két különböző dolog... így erről írni sem kell(ett volna).

igazmondóember (törölt) 2009.11.30. 16:42:49

Az összes fociszurkoló egy erőszakos barom állat nép,de hát nulla iq-hoz nulla iq-ju feleség illik nem debár.

Critmiss 2009.11.30. 16:42:58

@prettyinpink: Jóvan, lebuktam, nem vagyok sportbuzi.

Critmiss 2009.11.30. 16:45:38

@prettyinpink: Na, javítottam, hogy nyugodt legyen az a lélek.

prettyinpink 2009.11.30. 16:52:22

@ZaZie: kösz, bár a megjegyzés inkább arra utalt, h a képen (feltehetőleg) foci szurkolók vannak, mert egy amerikai futball mérkőzés lelátója általában nem így néz ki... másodsorban a Fradis comment-hez ment a hozzászólás, mivel ha ez a kimutatás amerikai futballhoz (érsd: ~rögbi) készült, amerikai emberekkel (akik nyilván amerikai focit néznek), akkor semmi értelme magyar emberekre és főleg nem magyar focira ráhúzni (érsd: soccer).
amúgy a volt hittantanárom is fociszurkoló, mégsem erőszakos... nem csak az a fociszurkoló, aki a meccsen ül és kukákat dobál... (ez már "igaz"mondónak szól) hanem pl. az is, aki leül otthon és a gyerkőcökkel a kanapén ülve megnézi a Magyarország - Anglia 0-12-es barátságos mérkőzést. ennyi ;)

Critmiss 2009.11.30. 16:55:09

@prettyinpink: Jó, az tény, hogy Magyarországért ritkán lehet igazán izgulni. :))

Azért gondoltam, hogy érdemes lehet ezt a rögbis kutatást itt részletezni, mert azért elég sok agresszív normálfoci-szurkolót láttam már, és úgy gondoltam, totál passzol.

flimo13 2009.11.30. 16:56:51

"A családon belüli erőszakhoz kapcsolódóan idéztek egy kutatót, aki szerint ahogy egyre magasabb a női fél keresete, egyrész úgy lesz ő is öntudatosabb, és hajlamosabb inkább kilépni az erőszakos férfival való kapcsolatából, másrészt a férfiak is érzékelik, hogy rossz lenne egy keresőt elveszíteni a háztartásból - ezért jobban meggondolják, engednek-e az agressziójuknak."

Vagy inkább az ilyen nőnek van némi esze is, és nem a hagyományos izmospasi nagyverdával vonalon mozog.

prettyinpink 2009.11.30. 16:59:12

@ZaZie: végülis passzolhat .. senki nem szereti ha kikap a csapata és ettől könnyebben mérges lesz... egy-két fanatikus valóban így működik. még szerencse h nem ismerek ilyeneket. de amúgy jó kis felmérés :)

Critmiss 2009.11.30. 17:02:55

@prettyinpink: Mázlista vagy. :)

@flimo13: A szerelemnek nem mindig lehet parancsolni. De egyébként egyetértek.
süti beállítások módosítása