Critical Miss

I'm doctor House

2010. augusztus 11. 10:34 - Critmiss

Még nem olvastam el egyetlen könyvet sem a kreativitásról és arról, hogyan kell jól ötletelni, mindenesetre azt figyeltem meg, hogy nekem leginkább valamilyen hétköznapi tevékenység közben jutnak eszembe az itt is közzétett ötleteim. Kábé mint House doktornak az egyes epizódok végefelé, ahogyan az gondolom a legtöbb ember esetében jellemző.

Ha muszáj kreatív megoldásokat szállítani valamelyik munkahelyi projekthez, akkor is próbálok arra törekedni, hogy ne a munkahelyemen törjem a fejem rajtuk. Legjobban a villamos vált be, így ha ötletelni kell, akkor nem olvasok, hanem töröm a fejem a projekteken és a biztonság kedvéért bejegyzetelem a telefonomba, amit kitaláltam. 

Ki hogyan ötletel? Irodában? Parkban? Ebéd közben? Netről gyűjtött inspirációkkal? Céges brainstormingon? Melyik vált eddig be a legjobban?

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr502206937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betonpanda 2010.08.11. 14:11:01

legutóbb vonaton. de jók a szerkesztőségi levelezőlisták, másokra reflektálva jön egy csomó gondolat. de akárhol vagyok, az kell, hogy nagyon összpontosítsak a dologra, hogy nagyon facsarjam az agyam..

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2010.08.11. 14:48:47

sport közben szoktak jönni a jó ötletek, de ez mondjuk érthető is :)

sophie. 2010.08.11. 14:55:11

nekem elalvás előtt közvetlenül szoktak a legjobb ötleteim lenni, néha rögtön ébredés után, de azokat jobban elfelejtem. néha meg álmomban jövök rá vminek a megoldására.

ezenkívül én képtelen vagyok jó ötleteket a nulláról létrehozni, tehát pl egy üres papírra vagy üres monitorra bámulva soha nem történik semmi az agyammal az egyre fokozódó idegességen kívül, viszont 20év alatt szerencsére rájöttem, hogy amint elkezdek valakinek beszélni a dologról, elmesélem / megkérdezem a véleményét / összefoglalom a problémát, nem is feltétlenül kell hogy értelmes választ adjon, már pusztán a mástípusú, más szempontú megközelítés, vagy a verbalizálás, vagy a más formájú végiggondolás miatt kezdenek előjönni az ötleteim. meg sok inspirációra is szükség van, az adott témában általában az összes létező dolgot megpróbálom felkutatni mielőtt képes vagyok saját verziót alkotni.

nemtom biztos ilyen asszociatív típus vagyok, ha egyáltalán van ilyen. kell egy induló gondolat, és akkor azt bármeddig továbbtudom fejleszteni.

Critmiss 2010.08.12. 16:33:12

Igen, ezek nálam is előfordulnak, tényleg. Csak a leírt forma a leggyakoribb és legjellemzőbb mostanában.

Sophie: én szeretem a fehér lapokat, ha lehetőségem van rá, firkálgatok és így gyakran jönnek jó ötletek.

druszilla · http://kontar.blog.hu/authors/druszilla 2010.08.19. 16:43:09

Sokszor megálmodok olyan ötleteket, amiket aztán feljegyzek abban a reményben, hogy egyszer csak hasznát veszem... bár így lenne a lottó számokkal is :)

Én szeretem a közös, hangos ötletelést, de nem munkahelyen! Az engem feszélyez, mert ott akárki akármit is mond, igenis rivalizálás van (főleg, ha sok a nő). A legjobb a néhány pohár bor mellett csevegés a barátokkal. Mások különböző nézőpontjai inspirálóan hatnak rám.

Critmiss 2010.08.22. 22:29:02

@druszilla: A megálmodás mindig jó, van olyan, hogy félálomban eszembe jut valami és odakiáltok a pasimnak, hogy írja fel. :D

A rivalizálás nálam is megvolt, főleg kezdőként nagyon féltettem az ötleteimet, de mára teljesen eltűnt, épp nemrég jutott ez eszembe.
süti beállítások módosítása