Critical Miss

A használat hónapja

2008. június 30. 07:00 - Critmiss

Mindig is zavartak a kacatok, vagy egyáltalán a sok, és gyakran felesleges tárgy magam körül. De fogyasztani is szeretek, úgyhogy akármennyire is sóher vagyok, időről időre felgyülemlik a cucc.

Na és amikor ez a cuccfelgyülemlés megtörténik, akkor elkezdem igazán rosszul érezni magam, már csak a szolid ökofighterségem miatt is. Ez egyébként abban áll, hogy kerülöm a felesleges, túlzó dolgokat, szelektíven szemetelek, meg bkv-zom. Szóval nem kóros.

Visszatérve: a helyzet kezelést igényel. Ezért úgy döntöttem, hogy egy hónapig keményen, következetesen fogom használni azt, ami megadatott, vagy éppen megvásároltam. Amit pedig láthatóan nem használok és előreláthatólag nem is nagyon fogok, azt elajándékozom vagy elcserélem, vagy ha használhatatlan és kidobható, hát környörtelenül kidobom.

Azt remélem, hogy ezzel kicsit tudatosabban fogok shoppingolni, kevesebb tárgy vesz majd körül, kevesebb pénzt fogok költeni, és nem utolsósorban, régi-új ruhadarabjaimat fogom felfedezni. Kicsit fura lesz folyton rúzsos szájjal járkálni, de kész vagyok áldozatot is hozni.

Minden csatlakozót örömmel üdvözlök!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr3541346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.06.30. 10:07:31

Köszi szépen, ezek jól fognak jönni. :)

Aggie 2008.07.04. 14:48:03

Sok sikert, nem konnyu az elso idoszak, de aztan belejon az ember.
En harmadik eve elek igy - sot iden mar a paromat is sikerult "atteritenem" erre a szemleletre.

3 tanacs, ami nekem sokat segitett:
- tudom, hogy nem trendi es Mo-on penzbe is kerul a penzfelvetel, de probalj meg kartya helyett kp-vel fizetni! Sokkal kevesebb dologra fogsz penzt kiadni. (Alternativ megoldas: kis osszeget tartani a debitkartyan - hitelkartya nelkul is lehet elni!)
- Nezz szet a ruhaid, cipoid es egyeb holmiaid kozott es kalkulalj hatarhasznossagot. Hatarhaszon = ruha ara / alkalmak szamval, ahanyszor felvetted. Szamomra az eredmeny megdobbento volt, azota minden vasarlas elott szamolok!
- Es meg egy neuralgikus pont: a konyha. Mi rengeteg kajat dobtunk ki, leginkabb azert, mert havonta 2x jartunk vasarolni es akkor iszonyu sokat vasaroltunk, mondvan, hogy 2 hetre lesz. Most hetente 2x megyek es amit megveszek azt pontosan tudom, hogy mikor fogjuk megenni.

Sok sikert es ne feledd: no pain, no gain!

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.07.04. 15:36:47

Szia Aggie, köszi szépen a tippeket!

A ruha kapcsán már én is használtam ezt a kalkulációt, mert mindig izgatott, hogy sokat vagy keveset adok ki rájuk.
A számítások szerint egyébként nem állok olyan rosszul, mert két eset van: vagy irtó olcsón veszek meg valami alapcuccot, amire mindig szükség van, vagy viszonylag drágán olyasmit, amibe viszont bele vagyok szeretve és jól áll és mindig hordom. :)

Kaját mi nem dobunk ki (sokat), mert napközben mindenki elintézi, este pedig már nem zabálunk. Szóval nagyon kis mennyiségeket vásárolunk, és csak a hétvégére kell kicsit jobban összpontosítani.
süti beállítások módosítása