Critical Miss

Újabb felhívás - egy intézmény kellene

2009. december 17. 07:44 - Critmiss

Tudom, hogy ez unalmas lehet, de akkor is fontosnak tartom, hogy itt is hírt adjak a Bloggeruniós történésekről. Úgyhogy ma arról tudósítalak titeket, hogy a Mint a Többi Ember Alapítvány már nem autóra gyűjt, hanem egy foglalkoztató intézményre.

Erre azért van szükség, mert az általuk gondozott fiatalok közül kettő jövőre már kinövi az iskolát - ez gyakori probléma a fogyatékkal élőket segítő szervezetek életében.

Az Alapítvány egyébként az országban egyedülálló módon fogyatékos fiatalok önálló munkájával működtet egy e-Magyarország pontot. Menő, nem?

Ahogy érzékelem, elkelne itt egy banner. Grafikusok, mit szóltok? Jelentkezzetek itt: trillian@live.com, vagy bloggerunio@gmail.com.

A szervezet vezetőjének levelét a BU blogon olvashatjátok.

 

Szólj hozzá!

Kesztyűtipp, valaki?

2009. december 16. 07:43 - Critmiss

Szeretem a táskákat, esernyőket, kesztyűket, de érdekes módon az utóbbiból nincs túl sok. Talán azért, mert a hétköznapiakat állandóan elhagyom. A szépek mondjuk megmaradnak, csak drágák.

Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy inkább ilyeneket fogok venni, mert ha összeadjuk az elveszítettek árát, simán kiadnak egy-két szebb párat.

A kérdés már csak az, hogy hova érdemes menni? Kirakatokban (Balogh kesztyű az Astoriánál, meg egy másik a Váczi utcánál) nem látok túl izgalmasakat, ráadásul túl vastagnak tűnnek.

Valaki?

Szólj hozzá!
Címkék: kérdés

Mintha csak a füzetedbe írnál

2009. december 15. 07:37 - Critmiss

Ráadásul egy menő füzetbe. A swismiss készített egy klassz to-do naptárat, ami már majdnem olyan, mint amire szocializálódtunk az órarendeknek köszönhetően a suliban, csak éppen klassz és online, ebből fakadóan pedig rugalmas.

Ez pedig a TeuxDeux, egy szép, egyszerű felülettel. Napi felbontásban tudod megadni a feladataidat, be tudod jelölni, hogy elintézted-e őket és ha nem, akkor automatikusan átsorolódnak a következő napra.

Ráadásul van "majd valamikor" szekció is, ide a hosszabb távú terveidet tudod beírni.

Én két dolgot kombinálok: egyrészt van egy egyszerű to-do listám a Netvibes-on, másrészt a Google Calendar-ba írom, ha valami dátumszerűen fontos. Gyakran használom az SMS-küldő funkcióját is, mondjuk címek és telefonszámok, meg egyéb paraméterek megjegyzésére.

A TeuxDeux ehhez képest csak annyit tud, hogy olyan, mint egy füzet. Ennek ellenére - vagy épp ezért - lehet, hogy fogom használni, majd röviden megírom a tapasztalataimat is. Swissmissék már dolgoznak az iPhone appon is.

2 komment
süti beállítások módosítása