Critical Miss

Miszcellánia 63.

2010. március 13. 19:31 - Critmiss

Az ellenségek arra jók, hogy az általános szorongást becsatornázzuk rájuk. Az igazi megoldás viszont az lenne, ha valami hasznos tevékenységet végeznénk, kapcsolatba kerülnénk a realitással. Ilyen lehet bármi, amiben kis lépésenként megtapasztalhatjuk, hogy tudjuk irányítani a dolgokat (sport, főzés, művészet) (Miller-McCune)

Annie Leibovitz végül megtarthatja a képeihez fűződő jogait, és egy pénzügyi tanácsadó cég anyagi és tanácsadói segítségével adogadthatja el őket, illetve alkothat újakat. (Financial Times)

Egy kiadónak vissza kellett hívnia egy hiroshimás könyvet, mert kiderült, hogy tele van kitalált részletekkel. Amikor kicsit utánanéztek a szerzőnek, kiderült, hogy munkásságának a nagy része is kamu. Ha érdekelnek titeket a pofátlan imposztorok, érdemes elolvasni. Az eredeti kérdésfeltevés egyébként az, hogy mennyiben felelős a kiadó a szerzők által írottak helyességéért. A következtetés az, hogy a kiderült blamázsok nagy része elkerülhető lett volna, ha többet kérdezősködik és kutat a szerkesztő, másrészt pedig a valóság és a fikció között nem éles a határvonal. (The New York Times)

A West Midlands régióban egy olyan színházi sorozatot indítottak, ami valódi konyhákban játszódik és egy indiai család életéről szóló darabot mutat be. Nem teljesen real-time ráadásul, hanem előre-hátra ugranak az időben. (The Guardian)

Egy felmérés szerint az Egyesült Királyság legmuzikálisabb városa: Bristol. Portishead-rajongók, szevasztok! (BBC)

Néhány lényeges részlet nincs benne, de itt találhatsz egy gyűjtést arról, milyen jogaid vannak, ha nincs nálad a bérleted, az ellenőr viszont lefülelt. Ami fontos: nem kell átadnod az irataidat, nem érinthet meg az ellenőr (ezt nem így írják le, de egy régebbi Mancs cikkből emlékszem rá), nem tarthat a helyszínen, szóval simán mehetsz tovább, amerre látsz. (Femina!)

Biztosan látták már, de a Saatchisoknak ajánlom figyelmébe, hogy a legújabb kampányuk egyik eleme megjárta a Jezebelt. Egyébként sajnálom, hogy a fogamzásgátló nem került be a női innovációk közé, az még buzzt is teremtett volna. (Jezebel)

Egy kis dili a végére: négy másodperces videó egy nőről, aki húsz év után visszamegy dolgozni.

 

(via The Presurfer)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása