Critical Miss

Láv

2010. március 25. 07:29 - Critmiss

Valamelyik nap az jutott eszembe, hogy milyen romantikus lehet már egy olyan ismerkedés, ahol mondjuk a villamoson odaül a lánnyal szemben a fiú, és azzal kezdi, hogy "Áááá, szia! Figyu, nem tudod, mi van az Erikával?" és akkor a lány veszi a lapot, és úgy tesznek, mintha nagyon régen ismernék egymást, csak épp régen találkoztak.

Aztán, basszus! Eszembe jutott, hogy ilyen már velem is történt, és az illető tök nagy seggfej volt, és nem is lett belőle jó, sőt annak nevezhető kapcsolat.

Így hát hadd ragadjam meg az alkalmat arra, hogy elmondjam a szerelem titkát: az egész egy mázli. Ha nem jó helyen, nem jó időben találkoztok, akkor akár két isten is egymásnak teremthetett titeket, nem fog működni.

Csók!

Szólj hozzá!
Címkék: tapasztalat

Álláskeresési bakik

2010. március 24. 07:41 - Critmiss

Két kezdeti kis bénaság jutott eszembe az álláskereséssel kapcsolatban: az egyik, hogy amikor először kerestem munkát egyetemista koromban, nem küldtem el rögtön a CV-met az első levéllel, hanem írtam egy levelet arról, hogy érdekel az állás és ha nekik is oké, mihamarabb elküldöm a CV-met is. A Havaria Press azon kevesek között volt, akik visszaírtak: hát akkor küldje el "mihamarabb" az önéletrajzát. :DDDDDDDD

Később, amikor gyakornoki helyet kerestem, egyes levelekben használtam a "ha látnak bennem fantáziát" fordulatot. Mondanom sem kell, hogy egy olyan helyre vettek fel, ahol ez nem volt benne a levélben.

Ti milyen ordas nagy butaságot követtetek el munkakeresés közben?

3 komment
Címkék: tapasztalat

Első marketingleckém

2010. március 22. 07:29 - Critmiss

Nemrég eszembe jutott, hogy életem első marketingleckéjét a McDonald's egyik vidéki egységének üzletvezetőjétől kaptam.

Történt ugyanis, hogy a középiskolai osztályommal külföldi kirándulásra készültünk, az egészet szervező tanár pedig gondolta, most nagyon korszerű lesz. Ránk bízta, hogy szerezzünk szponzort az útra. A mi párosunk a McDonald's-ot kapta. Lelkiismeretesen elmentünk, kihívtuk az üzletvezetőt és tálaltuk a témát: adjon nekünk pénzt a meki, és mi mondjuk kitesszük valahova a buszunkra a hirdetésüket.

Ez már első pillantásra is iszonyatosan béna, és természetesen másodikra is.

A válasz ennek megfelelően azonnal megérkezett: nekik semmilyen hasznot nem hoz, ha a helyi meki hirdetését megfuttatják külföldön. Ezt nem volt nehéz belátni, úgyhogy rögtön megköszöntük a figyelmet és gyorsan távoztunk.

Szponzori pénz nem lett végül a kirándulásra. :)

2 komment
süti beállítások módosítása