Critical Miss

A legtutibb fast food

2010. április 15. 07:37 - Critmiss

Vasárnap, hideg eső és szél, Deák tér. A hajam persze nem tart, és az éhségem is legyűrt, úgyhogy nagyon gyorsan találni kell valamit. Szerencsére jó irányba sikerült elindulni, mert kábé rögtön beleütközünk egy utcai kajáldába, ami előtt egyébként rengeteg külföldi áll.

Nehéz nem észrevenni, mi a fő attrakció, mert szinte mindnekinél ugyanaz van: a kumpir. Ez héjában sült krumpli, telerakva gyorskajáldás zöldségekkel. A krumplit magát egyébként nagyon alaposan összedolgozzák vajjal és reszelt sajttal, amitől nagyon lágy, ezáltal gyorskajáldás kanállal is simán meg lehet enni.

Azoknak pedig, akik kerülik a kenyeret és a lisztet, a legtutibb. Megmutatom, hogy néz ki:

Őrület!

 

 

 

(A kép nem a Deák téren készült, de érzékletes illusztrációja a valóságnak)

Szólj hozzá!
Címkék: cool szuper

Partizva segíteni

2010. április 13. 12:08 - Critmiss

Ha vagytok olyan szerencsések, hogy a csütörtök számotokra bulinap, vagy éppen tudtok lazítani egy kicsit, szerintem ejtsétek útba a Gödört, mert nagy parti lesz. Ráadásul a részvételetekkel támogatjátok a Fiatal Képzőművészek Stúdióját is.

Lesz itt minden:

19h - SHAKAMIVA KISHAWA
20h - RUTKAI BORI ÉS A BETONKA
21h - STÚDIÓ TOMBOLA
22h - POP IVAN
23h - ESPRIT D'ESCALIER (KUPCSIK ADRIÁN ÉS PETRÁNYI ZSOLT)
24h - BARCSAY JENŐ EMLÉKZENEKAR
UTÁNA DJ-K HAJNALIG (DJ CSISZÉR ZSUZSI, DJ SIEGMUND ÁKOS)
VISUAL : KIÉGŐ IZZÓK

Belépő: 1500 Ft // A jegyek elővételben 1200 forintért megvásárolhatók a Stúdió Galériában (1077. Bp. Rottenbiller u. 35.))

A Barcsay Jenő emlékzenekar külön poén szerintem. :)

Nekem egyébként ők a kedvenceim a kulturális non-profit szervezetek közül, mert - és pr-esek, itt most egy számotokra hasznos dolgot mondok el - egy abszolút tuti jolly joker. Ugyanis mindenki a tagja, aki valaha számított, számít vagy számítani fog. Ez a szervezet tömöríti a jó képzőművészeket (évente van hozzájuk tagfelvétel), és tavaly volt fennállásának az ötvenedik évfordulója. Tehát ha valaki nagyon jó fej akar lenni, és egy olyan kezdeményezést akarna támogatni, ami releváns, itt van a legjobb helyen. A legtöbb esetben olcsóbban jut hozzá a szponzor a legtutibb nevekhez, és lelkes segítséghez, mint ha keres egy nagy, ráadásul állami pénzekkel amúgy is teletömött intézményt. Egy újabb hely a logótemetőben.

Nna. Az egyesület nincs jó helyzetben, mert a válság nem kímélte, ugyanis mindenki a könnyebbnek tűnő utat és a bevált dolgokat választja, általános a durva spórolás. Ráadásul ahogy már egyszer-kétszer írtam itt, a non-profit szervezetek nem tudnak működési költségre pályázni, illetve csak nagyon ritkán. Mindenféle hülye könyvre, ezmegazra folynak el a százezrek, de a fűtés az persze csak úgy jön a semmiből.

Hát sajnos nem, úgyhogy kéne egy kis pénz. Gyertek el, segítsetek, úgy, hogy közben ráadásul még jól is érzitek magatokat.

Szólj hozzá!

Twitterezni a távirányítóval?

2010. április 12. 07:51 - Critmiss

Még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy az emberek úgy fognak Twitterezni és Facebookozni tévénézés közben, ahogyan azt az IPTV-ben nyomulók ma elképzelik, ennek ellenére elgondolkoztam azon, mi történne a hüvelykujjunkkal egy érdekesebb Twitterparti után. Nem tűnik túl üdvözítőnek a dolog.

Láttam ugyanis egy demót, amiben a tévéző és egyben a barátaival élőben recepteket és üzeneteket cserélgető alany egy a normál méretű távirányítónál ugyan nagyobb, de lényegében ugyanolyan logikával felépített cuccal próbálkozott.

Mit ne mondjak, nem volt túl meggyőző. El tudom képzelni azt a tempót, amivel beviszel egy üzenetet, még ha az mondjuk 140 karakterből is áll.

Arról most nem is beszélünk, hogy a hagyományos tévénézéshez kell egy bizonyos távolság ahhoz, hogy ne tegye tönkre a szemed, míg a közösségi örömködéshez és olvasáshoz igencsak fel kell nagyítani a tartalmakat, hogy a dolog élvezhető legyen - nem mindenki sasszem, ugye. Ezt hogyan tudják a jelenlegi felállásban megoldani?

Visszatérve a távirányítóhoz: én ezt úgy tudom elképzelni, hogy az egész egy touch screenen történik, ahol válthatsz a funkciók között, de persze hibrid lehetőség is van. Tehát van tévénézős gombkiosztás, és van social networkinges és akár kevert nézet. Sőt, a touchscreenen is el tudod olvasni az üzeneteket, plusz be tudod állítani, hogy csak azon látsszanak. Hogy mondjuk a férjedet ne zavarja Baló György követésében, hogy a szerinte idióta barátnőd hogyan süti a lasagnát.

Persze ez irtó költséges, de az ilyen tablet-típusú eszközök terjedésével már nem is annyira távoli jövő. Addig viszont LOL! kategória, amit ezekkel a távirányítókkal próbálnak eladni nekünk.

5 komment
süti beállítások módosítása