Critical Miss

Online Oprah

2010. május 19. 07:35 - Critmiss

A celeblét egyik csúcsa, illetve a pályától való búcsú egyik legideálisabb formája a lelkizős könyv/show/website/klub indítása. Így váltott modellkedésből Tyra Banks, színésznőségből sokan, például Ellen DeGeneres, Gwyneth Paltrow vagy most legújabban Terri Hatcher a Született feleségekből.

Az említett példák közül a Gwyneth mondjuk nem lett túl sikeres (én kábé ötöt olvastam a fantasztikus hírleveléből, azóta csak törlöm, mert még a leiratkozással sem zavartatom magam), Terri Hatcher új, a Disney védőszárnyai alatt tett próbálkozása viszont teljesen rendben van. Jó, lehetne sorolni itt is a problémákat, így azt, hogy az konkrétan egyáltalán nem érdekel, hogy a Terri Teamből Rebecca Nemtomki Denemisérdekel mit ír a gyereknevelésről, meg hogy az egész egy Disney aloldal és ettől jelentéktelen tartalomszigetnek tűnik.

Mégis, ami megvillan, abban van valami őszinte. Olyan kicsit, mintha ez Terri Hatcher nagyon költséges blogja lenne egy honlap formájában. Az egyelőre csak néhány darab videó nagy része például egyszerűen a színésznő webcamjével van felvéve (legalábbis hitelesen leutánozták a hatást), és már a második videóban olyan dolgokról beszél, amit tutira nem vártam volna még egy-két hónapig. Be is másolom, mert nagyon tetszik. Azt mondja el, hogy mit kell átgondolni, ha valaki válni akar. Van benne minden, ahogyan egy női magazintól is alapból elvárnánk, de benne van a személyes véleménye is: ha azt gondolnánk, hogy majd egy másik ház, egy másik pasi, egy másik élethelyzet majd egyszerre csak boldoggá tesz - akkor tévedünk.

Megértem a Jezebelt, amikor azt írja, hogy ez eddig eléggé fehér, gazdag női muri, de még így is jobb a nagy átlagnál. Szóval szurkolok!

 

1 komment

Easy kajatipp

2010. május 18. 07:39 - Critmiss

Nálam központi kérdés az étkezés, mert nem szeretek vele foglalkozni. Ez most pont két ellentétes állításnak tűnik, de a lényeg, hogy szeretem kitalálni, hogyan ne kelljen azon filózni, mi legyen a következő dolog, ami az asztalomra kerül.

Most nyáron ez nagyon könnyű, mert sok gyümölcs van, így legalább a reggeli és az uzsi kilőve. Ebédre és vacsorára rendelt kaját vagy az utóbbi esetében salátát eszem, szóval már meg is vagyunk. De mindig bespájzolok valamit arra az esetre, ha egy étkezésre mégsem sikerült felkészülnöm.

Ez lehet sokminden, például egy kisebb Cerbona szelet vagy gyümölcspüré, puffasztott rizs, esetleg gyümölcsrizs. Azonban ezek csak arra jók, hogy ne forduljak le a székről. Teljes értékű étkezést fed le viszont az új kedvencem, a Giant bar, ami az utóbbi időben elárasztotta a boltokat. Biobolttól non-stopig sok helyen láttam már, így néz ki:

Egyrészt finom, sokféle ízesítéssel lehet kapni, bazi nagy és laktató, ebből következik, hogy azért magas a kalóriatartalma is, kábé 400. Tehát tényleg egy étkezést lehet kiváltani vele, uzsonnáig terjedően. Az ára tök baráti, 250-től 320-ig láttam különböző helyeken.

Klassz!

8 komment

Majd megmondja a tányérod

2010. május 17. 11:57 - Critmiss

Ha nem tudsz uralkodni magadon vagy éppen tök kezdő diétázó vagy, neked találták ki ezt a tányért:

Az egyes színek a különböző ételtípusokat jelzik, a zöld például értelemszerűen a zöldségé, meg az olyan ételeké, amikből szinte korlátlanul lehet fogyasztani. Ahogy látható, különböző diétafajták szerint lehet tányért választani, ami szuper.

Van, aki szerint ez hülyeség, de nagyon fegyelmezetlen diétázóknak szerintem jó lehet.

(via Swissmiss)

Szólj hozzá!

Nagyon elégedett vagyok

2010. május 17. 07:50 - Critmiss

Sürgősen meg kellett oldanom a frizuraproblémát, már készültem, hogy mikor hívhatom a fodrászomat. Viszont vasárnap a Váci utca felé bicikliztem, ahol megláttam a Bio Hair fodrászatot, ráadásul nyitva! Rögtön bementem, előadtam, mire van szükségem és már le is ülhettem a hajmosáshoz. Nagyon rövid leszek:

1. Gyors

2. Olcsó (feleannyi, mint amennyibe a saját fodrászom kerül)

3. Biocuccokat használnak

4. Minden nap nyitva vannak

Még azt kellene megtudni, hogy extrább kéréseket, frizurákat hogyan oldanak meg, de nekem ott és akkor már az klassz volt, hogy emberi lett a külsőm.

Egy dolgot sajnáltam, hogy nem adtam borravalót, mert fogalmam sincs, hogyan kell. Odamegyek a fodrászhoz - ráadásul itt egy pultnál kell fizetni, míg a fodrász rendbe teszi a hajvágó állomást - és gálánsan belenyomok egy ötszázast a kezébe? Annyim nem is lett volna. Van erre valami trükk?

5 komment
süti beállítások módosítása