Critical Miss

Ötlet: Facebook LayaR

2010. június 07. 07:57 - Critmiss

Eredetileg Google LayaR címmel terveztem a posztot, amikor pár hónapja eszembe jutott az ötlet. Bizonytalan voltam, és nem is igazán tudtam volna szavakba önteni, ezért még egy kicsit vártam vele. Lehet, hogy jól is tettem, mert közben kijött a Facebook a Like-rendszerrel, lényegében egy like-réteget húzva az internetre.

Így már tényleg csak egy lépés a Facebook LayaR, ami megmondom, hogy mit jelent:

Egy olyan pluszfelület az ezt lehetővé tevő site-okon, ahol a felhasználók "kriszkrasszolhatnak" a különböző tartalmakhoz kapcsolódóan. Tehát például az egyes kijelölt részekhez kommentárt fűzhetnek, további linket, képet vagy videót, stb-t csatolhatnak, létrehozva ezzel egy perszonalizált réteget.

Ez szolgálhat mondjuk tanulásra, jegyzetelésre, de image- és kapcsolatépítésre egyaránt. Ugyanis lehetne hozzá kapcsolódni, és ha engedélyezett, reagálni rá.

A rétegeket ki-be lehet kapcsolni, le- és fel lehet iratkozni felhasználókra, stb. A kriszkrasszokkal ellátott site-ok között lehet lépkedni, szóval meg tudod nézni, hogy akit követsz, még milyen más site-okon aktívkodott.

Nagyon érdekes embereket követve, illetve tanulási célzattal izgi lehet szerintem, feltéve ha jól néz ki.

5 komment
süti beállítások módosítása