Critical Miss

Miszcellánia 75.

2011. március 17. 07:46 - Critmiss

Állítólag haldoklik a söripar Németországban. Van, aki szerint az öregedő társadalom az oka, és ha több gyerek születne, többen is innák a sört, de az a helyzet, hogy a fiatalok inkább alkopopban utaznak és Red Bullban. (Slate)

Egy 26 éves minnesotai lány milliomos lett saját kiadású e-könyveinek köszönhetően. Hogy miért sikerült neki, senki nem tudja - ő maga sem - , mert szakmai mércével mérve nem jók az írásai. Az lehet a titok, hogy nagyon olcsón adja a könyveket, nem bonyolultak a sztorik és még éppen elég jók ahhoz, hogy az emberek elolvassák őket. (Jezebel)

Nem túl meglepő, hogy az Oscar díjak nemcsak elismerést, hanem az illegális letöltések számának megugrását is jelentik. Egyébként a kalózpéldányok 38 százaléka a zsűrinek kiküldött kópiákról készül. (The Globe and Mail)

Itt egy jó kis slideshow az amerikai elnökök legkínosabb találkozásairól: Reagan és Michael Jackson, George W. Bush és Bono és még sokan mások. (Slate)

2013-ban már gyorsabban fog növekedni India gazdasága, mint Kínáé. (Slate)

Nem sok meglepő információ van ebben a cikkben, de azért mindig jó olvasni az ilyesmit: az ábrándozás és a neten való szörfözgetés gyakran közelebb visz egy-egy probléma megoldásához, illetve kreatív ötletek kitalálásához, mint a koffeinnel megtámogatott koncentráció. (The Wall Street Journal)

Issszonytatóan sok blabla Grace Coddingtonról, az amerikai Vogue kreatív igazgatójáról. Szerintem nyugodtan scrollozzatok le az aljára, ahol pontokba vannak szedve életének legfontosabb eseményei. (More Intelligent Life)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A sálkérdés

2011. március 14. 07:59 - Critmiss

A sálhordás valahogy kikopott az itthoni öltözködésből, teljesen funkcionálissá ürült ruházkodási szokás lett és csak néhány furán rúzsozott hölgy nyakában láthatunk még egy-két ismerősnek tűnő variációt. Persze vannak kísérletezések a tizen-huszonévesek körében is, mert egyébként nagy divat a sál hordása egész évben, de egyértelmű a tanácstalanság - általában csak körbetekerjük, ahogy sikerül és kész.

Én is csak kétféle megkötési módot ismerek, ezzel lényegesen lekorlátozva a beszerezhető sálak típusát. Van azonban megoldás: természetesen a Youtube. Ahogyan nyakkendőt, úgy sálat is megtanulhatunk kötni az itt fellelhető videók segítségével.

Az egyik legjobb a műfajban tutira a Liberty nevű bolt sál-stylistjának rövid sorozata, amit mindenkinek ajánlok. Itt például azt tanulhatjuk meg, hogyan kell a hatalmas, négyzet alakú anyagokból szépen hordható sálat kötni:

Egyébként hogyan lesz valakiből sál-stylist?!

21 komment
Címkék: videó divat trend
süti beállítások módosítása