Critical Miss

Ötlet: vizuális edzésnapló

2008. március 30. 17:52 - Critmiss

Eszembe jutott - természetesen szintén saját igény alapján -, hogy milyen jó lenne egy vizuális edzésnapló az olyan testedzőknek, akik sok energiát feccölnek a saját karbantartásukba, nem szeretnek írni, de azért szeretnék dokumentálni a munkájukat. A megodás a vizuális edzésnapló.

Ezt én úgy képzelem el, mint egy kifestőkönyv-szerűséget, ahol az egyes testrészek vannak lerajzolva a főbb izmok jelölésével. A lelkes fitness-őrült az egyes izmokhoz tartozó felületre (karika vagy szaggatott pontok, buborék, stb.) beírja, hogy hányszor hány gyakorlatot végzett az adott izom erősítésére. Az oldal tetején lehet beírni a dátumot, és az edzés időpontját.




(Kábé ilyen lenne a stílusa)


Tehát minden végtag, testrész kap néhány oldalt. De nemcsak a testépítők járnak jól: a futók vagy az úszók is vezethetnek naplót, igaz ők kevesebb oldalt használnak fel. A megdolgoztatott izmokat pedig - az esetükben, de igazából a többi mozgástípusnál is - hőtérképhez hasonlóan lehet megjelölni, pl. a vádli tűzpiros, a hasizom narancssárga. (És milyen jó érzés egy szinte teljesen beszínezett test látványa!) Egy oldalra több edzést lehet bejegyezni, egymás alá.

A kevésbé gyakorlott testedzők, ha nem tudják eldönteni, hogy konkrétan melyik izmukat is mozgatták meg, az egyes rovatok (testrészek), vagy a könyv végén szereplő gyakorlatsorokból tudnak puskázni. A gyakorlatsorokhoz részletes leírás, "működési ábra" van mellékelve, plusz néhány alapvető, praktikus tanács.

A dolog tovább fokozható a korábban már kitalált motivációs magazinomhoz hasonló szép képekkel: az egyes testrészek minden oldalon más embertől származnak, szép színesek, stb.

Na. Csinálja meg valaki, vagy én leszek az.

Szólj hozzá!
Címkék: ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr29403413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása