Critical Miss

Tipp a külföldi nyomtatott lapok túléléséhez

2008. március 30. 17:44 - Critmiss

Biztos sokan láttak már egy New York Times-t, vagy Guardiant élőben. Hát az huge. Napról-napra hatalmas kupac papír, aminek mondjuk csak a negyedét olvassa el az ember. Eleve a formátum, azaz a lapok nagysága sem éppen felhasználóbarát, de ennyi önmagában is egészséges méretű, egymásba hajtogatott újság egyszerre teljesen felesleges. És ha felesleges, akkor pazarló. Az pedig tiszta idegbaj.

A nyomtatott lapok olvasottsága számos okból csökken világszerte mindenütt. Nagyrészt az internet ebben a ludas, ráadásul az online kiadás nem tuti menedék, mert az olvasók sem egy az egyben lovagolnak át online-ra. Egy részük elvész útközben. Nade visszatérve: Szerintem az internet mellett ez az emészthetetlen mennyiségű, lelkiismeretfurdalást okozó papírhalom is elriasztja az embereket attól, hogy napilapot vegyenek.

Ha viszont lenne választásuk, talán meggondolnák, hogy a Metro helyett mondjuk a Guardian hírrovatát vegyék meg, és esetleg hozzácsapják hétvégén a Travelt, vagy a Sportot. Máris emészhető mennyiség, és mégis minőségi a tartalom. Ráadásul a kis csomagokért többet el lehet kérni, mintha együtt értékesítenék őket. Szóval lehet, hogy még rentábilis is lenne a dolog.

Persze jöhet is a jogos felvetés, hogy akkor a kevésbé népszerű "alújságok", mondjuk egy Arts, vagy egy Science hogy fog túlélni, vagy hogy fog fennmaradni a nívó. Valóban van ilyen kockázat. Itt talán az a megoldás, ha mellékletként húzzák be ezeket mondjuk a hírekbe. Tudom, tudom, hogy ez máris önellentmondás, de a totális következetesség a megoldások halála.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr11403391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása