Critical Miss

minimal mass

2008. április 18. 00:09 - Critmiss

Nagyon jó volt ma reggel biziglizni, bár nem mindig nem tudtam, merre is kellene kanyarognom. De mivel jópár minimal mass kialakult, szerencsére nem volt gond. Sőt, javítottam a korábbi gyakorlaton, és sokkal értelmesebb irányba mentem biziglistársaimnak köszönhetően a Szabadság híd környékén, mint korábban. Szuper volt! És annyi szép ember van ebben a városban, hogy elképesztő.

7 komment
Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr71431578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2008.04.19. 15:16:35

Ráadásul ár-érték arányban a bicikli verhetetlen minden más közlekedési eszközhöz mérve. Gyorsabb. Egészségesebb, főleg, ha nem busz után mész éppen. Főleg vidéki nagyvárosban. Alföldiben meg pláne.

Amúgy van annak valami személyes vonatkozása, hogy a biciklit biziglinek írod?

Critmiss 2008.04.19. 17:45:43

Á, semmi. Hacsak az nem, hogy szórakozom. :)

Szerinted egyébként nem veszélyesebb más városokban bringázni? Nem annyira jó a helyzet Budapesten, mert itt is legszívesebben legyalulnák a bicikliseket az útról, de már kezdik szokni. Egy kisvárosban teljesen ufónak néznek. Te ezt nem tapasztaltad?

nevetőharmadik 2008.04.26. 15:07:33

Hehe, ha nem gáz, azért most reagálok :P

Az én kisvárosom Szeged, rengeteg biciklis (biziglis) van, de aránylag sok a bicikliút is. Egyébként főleg régebben gyakrabban használtam a közönséges úttestet, és soha nem éreztem magam veszélyben, még kamionok között sem. Persze nem lehet összevissza kolbászolni.

Ellenben a gyalogosok! Ha egymáős mellet van a bicikliút és a járda, a nyamvadtak egész biztosan a bicikliúton fognak ténferegni. Nem látnak, nem hallanak. Nem vicc. Én a gyalogosok hülyeségeitől sokkal jobban félek.

Karma · http://karma.blog.hu 2008.04.26. 17:22:34

@nevetőharmadik
Csengő, duda, kiabálás, kivasalás, ebben a sorrendben :) Mint itt Pesten a Bajcsyn :)

nevetőharmadik 2008.04.26. 17:51:57

Karma: van még mit tanulnom! :)

Egy haverom volt, hasonló szituban: öreglány mászott keresztül a bicikliúton. Észreveszi haveromat (aki biciklizik épp) kb 30 m-ről, megáll (!) és elkezd sikoltozni, hogy "elüt, elüt!" Haverom közben odaér, szépen lelassít, megáll, az öreglány még mindig ott toporog. Kéz lendül, öreglány kapja a maflást, haverom el. Legalábbis ő így mesélte.

Mindenesettre érdekes a gyalogos-biciklis ellentét is.

Critmiss 2008.04.26. 21:07:40

Most komolyan lenyomott egyet egy asszonynak a haverod? Jajj.

Ezt a képet most kirázva a fejemből: a gyalogosok tényleg hevik. Viszont azt is észrevettem, hogy sok biziglista mindenhol hajlamos rájuk dudálni. Olyan járdákon is, ahol valójában semmi keresnivalójuk nincs. Bizigliúton persze lehet ezerrel. :)

Karma · http://karma.blog.hu 2008.04.27. 16:09:33

Az a biciglis aki ledudálja a gyalogost a járdáról kap tőlem egy sallert ha arra járok :) A járda nem bicikliút, ha rákényszerülök akkor összehúzom magamat és halál udvariasan gurulok. Szerintem ez a normális.
süti beállítások módosítása