Critical Miss

Encyclopedia Britannica - ingyenes hozzáférés bloggerek számára

2008. május 10. 07:12 - Critmiss

Az Encyclopedia Britannica ingyenessé tette nemsokára induló webes adatbázisát újságírók, bloggerek, könyvtárak és akadémikusok számára egy beharangozó kampány részeként.

Az új site-on blogot indítottak, widgeteket készítettek (nagyon jók!) és Twittereznek is. Ezenkívül létrehoznak olyan háttéranyagokat, amiket főként az újságírók, de akár diákok is használhatnak munkájuk során. Nagyon profi, érdemes megnézni. (Igaz, nekem kicsit túlzásnak tűnnek a reklámok)

Sokan felvetették, hogy mennyiben etikus egyesek, az ún. véleményvezérek számára ingyenessé tenni az enciklopédia tartalmát, amire ők azzal reagáltak, hogy ez olyan, mint az ingyenes példányok terítése a nyomtatott lapok esetében.

Én sem látok ebben semmi különöset. Szerintem a lényeg, hogy a hagyományos enciklopédiák is elmozdultak végre az internet felé. Mert igenis, tök szexi enciklopédia-widgetet bekopizni!


4 komment
Címkék: pr online akció etika

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr29462111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

limbekcs 2008.05.10. 08:49:37

azért azt pontosítsuk, hogy a PR kampány az, amit a "újságírók, bloggerek, könyvtárak és akadémikusok" célcsoportjára koncentrálnak, maga a szolgáltatás mindenki számára elérhető, ha jól értem - jól értem?

Critmiss 2008.05.10. 09:25:19

Mindenki számára elérhető sok feature, de a szócikkek, és a háttéranyagok csak pénzért. Kivételt képeznek az említett egyének.

Critmiss 2008.05.10. 09:27:40

Ha például itt a widgeten rákattintasz a "full article" gombra, láthatod, hogy nagyon kegyesen ingyen biztosítják egy trial verzió erejéig a szócikk elolvasását. Gondolom néhány bejelentkezés, és jön a no-no.

Franta 2008.05.17. 11:27:00

A Britannica Online teljes verziója megvan több könyvtárnak, így a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak is. Az olvasók értelemszerűen ingyen használhatják.

Az most más kérdés, hogy mennyire megbízható, ti. tartalmilag. Kéretik elolvasni a Petofi szócikket, illetve elolvasni sem kell, elég ránézni a halálozási évre és helyre...
süti beállítások módosítása