Critical Miss

Angliában befellegzett a vírusmarketingnek

2008. május 23. 07:14 - Critmiss

Május 26-tól törvénybe ütközik Angliában a blogokon, fórumokon, és egyáltalán bármilyen csatornán a (jó)hírét kelteni bármilyen terméknek, ha nem egyértelmű, hogy az adott tevékenység megbízásra történik. Ehh.

Meglehetősen furcsa lesz a buzz marketing ügynökségek munkája. Ha lesz még olyan nekik. Hiszen így már semmi értelme az egésznek. Milyen már egy olyan fórumhozzászólás, amihez oda van írva, hogy "ez a hozzászóló az Unilever megbízásából írt a fórumba", vagy "a blogger a Pepsi kérésére posztolta ezt a hírt", vagy hogy egy magyar példát vegyünk "Ezt a pénztárcát az AXN vírusmarketing-kampányának részeként szórtuk szét - ReVISION".

Amikor az MTI és a kazinczbarcikai ősanya ügye felmerült, mindenki hitetlenkedett, hogy mennyire béna az egész, ilyencsakmagyarországonmerülhetfelkomolyan. Aztán jön a meglepetés egy brit rendelet képében.

Bónusz: fejlettebb demokráciákban is sokan bénán csinálják. :)

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr29482907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balta 2008.05.23. 09:49:28

ez egy mekkora hülyeség. A "buzz ad"-nek pont az a lényege, hogy úgy kell csinálni a reklámot, hogy a kommentelő/blogger ne jöjjön rá arra, hogy éppen reklámot fogyaszt. Máskülönben a kommentelők rögtön "kivetik magukból" spam gyanúval az ilyet. Ha meg jó a reklám eg yblogon/fórumon és senki nem jön rá, hogyan büntetnek érte. Nincsen ez átgondolva. Mondjuk ismerve a hazai "lelkes" antireklám szabályozást, elsőként vesszük majd át ezt is....

darvas · http://dtp.tumblr.com 2008.05.23. 09:55:32

Akkor amíg lehet:

Cserépfalu és a cserépfalu.blog.hu jóhíre:
cserepfalu.blog.hu

Zazie 2008.05.23. 10:26:41

balta, sajnos nekem is van egy ilyen érzésem.

jujj, darvas, a csapdádba estem és már kattintottam is. :)

zsombor 2008.05.23. 12:16:07

miss, én nem látom, a pénztárca-elveszejtés hol lenne tiltva. vírusvideót feltölteni simajúzernek álcázva, blogokon-fórumokon fizetett lelkendezni, ezeket írják, de ezt meg hogy ellenőriznék.

Zazie 2008.05.23. 13:21:21

Szia zsombor, bemásolom a vonatkozó részt:

"via the internet, social networking and word of mouth communications (...) Also, using “buzz marketing” specialists to communicate with potential consumers in social situations without disclosing that they are acting as brand ambassadors, will be illegal."- tehát a pénztárca-elveszejtés is ide tartozik.
süti beállítások módosítása