Critical Miss

Fehér nő vagy fekete férfi?

2008. május 24. 07:06 - Critmiss

Perszehogy a Hillary és Obama párosról van szó. Közelebbről pedig arról, hogy mekkora dilemmát jelent ez a kérdés az alapvetően liberális feministáknak. Sok-sok cikk születik arról, hogy nem tudják eldönteni, mi alapján válasszanak. Körülbelül a “ki van rosszabb helyzetben: a nők vagy a feketék?” kérdése dominál. Nagyon erősen polarizált a vita, aki egyszer letette a voksát, az már csak fúj a másikra.

Sokan azt hozzák fel a Hillary táborból, hogy Obama még ha fekete is, mégiscsak egy férfi. Nekik meg minden könnyebb, és ez így nem fair. Kell nekünk, sőt az egész világnak egy nő! Az ellenérv a hezitálók részéről, hogy csak azért szavazni egy nőre, mert nő, az szexizmus.

A másik tábor szerint a feketéknek és általában véve minden “egyéb” kategóriába sorolt etnikumnak siralmas a helyzete, és nem is lenne szebb példa az elfogadásra, és nagyobb esély a szemléletformálásra, mint egy fekete elnök megválasztása.

További égető kérdések a feministák körében: szavazáskor az ellen tegyek, hogy érvényesüljön az üvegplafon effektus, vagy akkor vagyok jó feminista, ha szuverén döntést hozok, és nem hagyom magam holmi nemi kérdések mentén befolyásolni?

Szerintem megvan a megoldás: Michelle Obama. A férje majd súg neki politikai kérdésekben, egyébként is okos, ráadásul gyönyörű. És nő.



























11 komment
Címkék: amerika nőférfi

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr12482248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RoFä 2008.05.24. 09:30:00

Michelle, ma belle... De attól még lehet, hogy McCain :D

dr. Wilbur Swain 2008.05.24. 11:00:58

mindegy, csak ne egy degenerált olajfüggő barom legyen

amadeus 2008.05.24. 11:28:00

LOL
Jellemző, hogy az, hogy kinek mi lenne a politikája, fel sem merült mint választási szempont... Az alapján meg HRC, hiába kevésbé szimpi, mint az (már-már irritálóan) istenített Obama.

babó 2008.05.24. 12:11:44

egyetérthetek amadeusszal is:
a feministák nem azok a nők akik gondolkodnak? (melyik nők azok, ha ők nem?) ergo én, mint feminista megnézném a programot és kész.

vagy...
ha feminista nőként gondolkodó ember vagyok, tudom, hogy az elnőkválasztásnál nem a program számít, hanem a szimbólumérték, és ezért tényleg a fenti megfontolások alapján kell döntenem?

szép kis dilemma.

Nebameg 2008.05.24. 12:14:15

"mindegy, csak ne egy degenerált olajfüggő barom legyen" Ezen a féltekén mindenki az, esetleg még nem tud róla....... Te is, ha esetleg idáig nem tudatosult benned. Akkor is, ha biciklizel.

gravy_t 2008.05.24. 12:17:34

1. hahóóóó!!! magán az elnökválasztáson nem obama és hilöri közül kell majd választani!! a következő felállások lehetnek:
- hilöri vs. mekkéjn = nő vs. férfi
- obama vs. mekkéjn = fekete férfi vs. fehér férfi
így azért már mások az esélyek...

2. obama nem fekete, hanem félvér, plusz csak félig amerikai.

3. mekkéjnnél sem stimmel minden, mert ő meg nem az usában született.

flimo13 2008.05.24. 12:42:21

Na most elég megnézni az emberi megnyilvánulásokat (a program pár kivételtől eltekintve ugyan az), és elég egyértelmű, hogy miért az elkeseredett nők meg a kétkezi melósok a fő bázisa, a - hogy is mondjam finoman - még más faji légkörben nevelkedett öregek mellett.

Részemről ha feminista lennék, tuti nem akarnám, hogy egy ilyen gerinctelen valaki legyen az első női elnök, és csak azért szavazzak rá, mert nő, aki pedig nem teszi az egyből lebukott hímsoviniszta féreg (lásd ny-i feministák reagálása Kennedy Obama mellé állására).

nevetőharmadik 2008.05.24. 12:43:29

Nos... szép hogy megállapítjuk, hogy sem a nőket, sem a feketéket nem szabad hátrányosan megkülönböztetni. De amint a vita arról kezd szólni, hogy azért szavazzunk valakire, mert NŐ vagy mert FEKETE, nos... az egész itt halt meg és vált egy perverz, nevetséges játékká az előítéletekkel.

nemfontos 2008.05.24. 14:46:45

A cím alapján miért gondoltam, hogy a téma Michael Jackson?

Critmiss 2008.05.24. 20:08:57

:)


gavy_t: ez tiszta. Most a demokraták oldalára összpontosítottam, McCain nem pálya.
süti beállítások módosítása