Critical Miss

W mondta

2008. június 19. 10:19 - Critmiss

"A heteroszexuális változat viszont nem szokott álló hímtaggal fesztiválozni az Andrássy úton, mivel ezt az aspektust, nagyon helyesen, a magánélethez sorolja a közízlés." (W)

Ez mekkora hülyeség! Budapest Parádéról még nem hallottál? Nem vagy egy kicsit amúgye látens homofób?
7 komment
Címkék: negatív

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr99528569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.06.19. 10:43:51

Szerintem sokmindent lehet W-re mondani, de hogy homofób lenne... Szerintem icipicit sem az. Pont arról szól ez a post, amit sokan gondolnak (köztük én is, miközben a homofóbia vádja engem végképp nem illethet), hogy így az a pár ember (a teljes közösséghez képest pár), aki amellett, hogy homoszexuális, még szélsőségesen exhibicionista is, elviszi az egész esemény üzenetét, holott nem erről kéne szólnia.
Nem kéne kamion, nem kéne zene, nem kell tüll, nem kell megbotránkoztatás. Tömeg kell, csendes tömeg, de nagy. Mindazok, akik maguk homoszexuálisok és mindazok, akik küzdenek a toleráns társadalomért.
Nálam is megírtam, de ide is idebiggyesztem: szerintem érdemes visszagondolni a fekete polgárjogi mozgalmakra. Csak vonultak, a fehérek mégis összefosták magukat. Pont azért, mert nem lehetett beléjük kötni, mert nem csináltak semmit. Abban a pillanatban, hogy ott a támadási felület, már annyi is az üzenetnek. Ez így volt a melegfelvonulásokon az elmúlt években és nincs kétségem afelől, hogy most is így lesz.

Budapest Parádé meg nincs már egy ideje.

Aggie 2008.06.19. 11:15:03

W-nek igaza van, szerintem jo a cikk! Szerintem sem homofob - es valoban nem segiti a nyitottabb toleransabb tarsadalom fele Mo-ot a megmozdulas. Csak a populistaknak szolgaltat jo temat, lasd a "szingli csordazast" Mikola Istvantol - bar az ha jol emlekszem egy Budapest Parade utan szuletett.
Csak felve kerdezem meg, hogy a "buzi" szo hasznalata mennyire segiti ezt - mert szerintem semennyire. Ezen sokkal inkabb megakadtam volna Tota W. cikkeben.

Zazie 2008.06.19. 12:37:51

Tudom, hogy pontosan az általa állított csapdába sétáltam bele, de sajnos én tényleg úgy érzem, hogy a transzvesztikre, meg a többi exhibicionistára fogni, hogy miattuk nem fogja a melegeket szeretni senki... Ez kicsit a "szeretjük a gyerekeket/kutyákat, már ha csendesek" esete. Azaz valójában nem szeretjük őket.

A Gay Pride-nak az a lényege, hogy vidám és felszabadult legyen. Hogy megmutassa, hogy nem kell szégyellned magad azért, mert meleg vagy. Hogy nyugodtan rázhatod a segged egy utcai fesztiválon (mert ez az), ugyanúgy, ahogy a heterók.

Nekik ilyen (is) a kultúrájuk. Azért lekussoltatni őket, mert közülük sokan szeretik a rózsaszínt és a platform cipőket olyan, mintha mondjuk az afrikai büszkeség felvonulásán szereplőket lekussoltatnánk azért, mert idétlenül (értsd: nem nekünk tetszően) dobolnak és ijesztőek a testfestéseik ... hát enyhén Marcsi nénis hozzáállás. Leszűkíti a melegeket a rózsaszínseggűek csoportjára, miközben éppen arról beszél, hogy ezt nem kellene. Pedig evidens, hogy nem mindegyikük hord műszempillát péntek esténként, mint ahogyan nem minden afrikai hord testfestést buliból.

Ha meg valaki szeretne csendben, melegen felvonulni, hát tegye. De erre felszólítani kívülről a melegeket en bloc... pont olyan, mint lebuzizni őket. Ennek joga szerintem csak őket illeti meg.

Ez az átlagmagyar homofób megnyilatkozása volt szerintem egy nagyon okos embertől, intelligens(nek tűnő) körítésben.

Ms. Acca 2008.06.19. 22:09:16

Na ezzel a "nekik ilyen a kulturajuk" -kal nem ertek egyet. Kiknek? A transzvesztitaknak? Nekik lehet, de az en meleg barataimnak nem! Az en barati koromben csak olyan meleg urak vannak, akik normalis polgari eletet elnek, oket pedig marhara zavarja, hogy az atlag magyar osszemossa oket a transzvesztitakkal. Szamomra is meglepo volt, amikor eloszor kikeltek mindket esemeny ellen - de oszinten ertheto a velemenyuk. Leginkabb azert, mert ok nem ilyenek - ertem ezalatt, hogy pl.: a szexualis eletuket ugyanugy diszkreten elik, mint en es velem ellentetben nem oltenenek noi ruhat. Egyetlen kulonbseg koztuk es az en parom kozt, hogy nem a lanyokat szeretik. Hogy ennek mi az oka, az meg mar mas lapra tartozik.

Nekem tovabbra is tetszik W cikke!

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.06.20. 09:14:16

Nem, én arra utaltam, hogy ez egy szubkultúra a szubkultúrában. Merthogy azért van ennek ilyen vetülete is. Az a zárójelbe tett "is" nem véletlenül van ott. Én elhiszem, hogy zavaró egy ilyen fesztivál, de akkor csinálni kell egy másikat. Nem kell mindenkinek EFOTT-ra járni, van már Balaton Sound is a kényesebbeknek.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.06.27. 14:23:33

Egy kis adalék: www.nycpride.org/

A banner eligazít a new york-i Gay Pride hangulatát illetően. Vajon mit szólt volna az amerikai úri közönség, ha W leszabályozta volna a szertelen, jelmezes melegeket?

Critmiss 2008.06.29. 00:46:51

Örömmel látom, hogy a Judapest is hasonló véleményen van. www.judapest.org/meleg-tema/
süti beállítások módosítása