Critical Miss

Miszcellánia

2008. június 29. 07:45 - Critmiss

Magyar professzor vezette kutatás és tréning eredményeképp magyar és svéd kutyák ki tudják szagolni a méhrákot, sőt meg tudják különböztetni annak különböző stádiumait. Természetesen nem fogják a kutyákat a diagnosztikai mindennapokban használni, de azt mondják a hozzáértők, hogy ez jelentős, és hasznosítható eredmény. A tanulmány le is tölthető egy ideig. (Eurekalert)

Ma már az az egyik legbiztosabb jele, hogy megcsalnak, ha a párod rá van kattanva az esemesezésre és az e-mailezésre. (Telegraph)

Minden ötödik meleg elszenved valamilyen homofób támadást Nagy-Britanniában. Nem igazán mernek kiállni magukért, tisztára, mint a szintén esélyegyenlőtlen nők. (Guardian)

Régebbi hír, de érdekes: a brit rendőrök, a bobok a megfelelő pr (public relations) szem előtt tartásával fognak intézkedni - kicsit sarkosan fogalmazva. (PR Week Online)

A banán ma mindenhol fogyasztott fajtája tényleg ki fog pusztulni, még ha nem is holnap. És még nem találtak új fajtát, ami ilyen klasszul és ilyen olcsón lenne termeszthető. A mostani egyébként már egy új világszerte elterjesztett fajta, régebben már volt egy ilyen kihalásos katasztrófa szegény Gros Michel nevű banán személyében, csak akkor még könnyen megtalálták az utánpótlást, a kínai Cavendish fajtát. A cikk írója szerint előfordulhat, hogy a banán újra egzotikus gyümölcs lesz, a szó szoros értelmében. (The New York Times)

Új kütyü a vásárláshoz: Ikan néven létrehoztak egy olyan cuccot, ami elvileg és az eddigi tapasztalatok alapján is megspórolja a bevásárlásra fordított időt. Mikor éppen kidobnánk egy termék csomagolását, meg kell mutatni a gépnek, ami leolvassa és egy szépen rendezett bevásárlólistára teszi. A kóddal nem rendelkező dolgokat be kell neki mondani, amit a rendszerrel összekötött bolt logisztikai munkatársa a túloldalon észlel és annak megfelelően rendezi össze a bevásárlókosarunkat. Sokakban - ahogy bennem is -, felmerül a kérdés, hogy kódokat leolvastatni mennyivel jobb, mint online shoppingolni, de a cikk írója szerint tényleg nagyon leegyszerűsíti a vásárlást. Én örülnék, ha tényleg működne, mert gyakran nincs időm, na és erőm vásárolni. Nálunk a család erősebbik fele végzi ezt a tevékenységet általában, főleg az utóbbi tényező miatt. De lehet, hogy át fogok térni az online shoppingra. Csak ki lesz itthon, ha megjön az áru? (The New York Times)

Amerikában is ismert, sőt egész népszerű a menyasszonytánc. A neve náluk dollar dance.

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr24533549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása