Critical Miss

Miszcellánia

2008. július 06. 10:04 - Critmiss

Az ehavi Harper's Bazaar 40 oldalán Estée Lauder PR-cikkek, vagy khm... különleges hirdetési összeállítások, vagy egyszerűen csak (copyright by Szántó Balázs) fizetett megjelenések voltak. A kampányarcokat nyomták be a divatsorozatokba, interjúkba, havi tippekbe, mindez miért? Egy új parfüm miatt. (Jezebel)

Egy recepcióst (nő) kirúgtak az állásából, mert nem volt hajlandó kávét főzni, elsősorban a kérés szexista volta, másodsorban pedig amiatt, hogy ez nem szerepelt a munkaköri leírásában. Perelt, keresetét a bíróság elutasította mondván, hogy a kávéfőzésre való felkérés önmagában még nem gender-specifikus dolog. (Jezebel)

Az első, bántalmazott nők számára létrehozott menedékhelyet Isztanbulban alapították meg az 1850-es években. (Jezebel)

Összeült egy konferencia annak megvitatására, hogy miért követi a társadalom akkora figyelemmel a bajba került női sztárokat (pl. Britney Spears, Lindsay Lohan, Amy Winehouse), és miért éppen úgy teszi, ahogy. Diane Negra, az egyik kutató szerint ez a jelenség, azaz minden apró momentum kitárgyalása nagyon sokat árul el rólunk. Többek között azt, hogy a nőkre, illetve a társadalmilag elfogadott életükre vonatkozóan sokkal definiáltabb elképzelésünk van, mint a férfiakkal kapcsolatban. További jellegzetesség, hogy ha egy nő végre jobban lesz, korántsem ugrálják annyira körül, mint a férfi sztárokat, például Robert Downey Jr-t, vagy Owen Wilsont az öngyilkossági kísérlete után. Egyébként meg az egyik kutató arra az evidens konklúzióra jutott, hogy itt igazából az (általam csak) Mónika Show-effektusnak nevezett jelenségről van szó, amikor azon örülhetünk, hogy másoknak rossz. Gazdag és sikeres embernél meg pláne. (The Star)

Ugyan nagy késéssel, de megnéztem a Szex és New Yorkot. Rá kellett jönnöm, hogy szinte kritikátlan rajongó vagyok. Még nem egyeztettem össze az énképemmel, de rajta vagyok az ügyön.

Kepes András honlapjára feltették a közönségdíjakat is, melyek a következők:

 

Az év legrokonszenvesebb magyar tévésztárja (Magyar Narancs, 1994, 1995, 1996),

Az év férfisztárja (Kurir, 1994),

A legvonzóbb magyar férfi (Nõk Lapja, 1998),

Beau Monde-díj (2001).

Meg kell hagyni, én is mindig szerelmes voltam belé, de azért ez vicces. Azonban sokkal furább ennél a menüpontnál az oldal URL-je: http://test.jobuli.hu/bbz/index-hun.html (???)

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr87553806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása