Critical Miss

Leáldozóban a hírnév ipari hasznosítása

2008. július 31. 07:55 - Critmiss

Nemrég jelent meg egy cikk arról, hogy a hírességek már egyre kevésbé válnak be reklámkampányokban, mert “az emberek besokalltak” tőlük, és eleve túl sok márkának adják oda az arcukat.

Rossz hír a hírességek számára, hogy a saját nevük által fémjelzett ruhamárkák sem igazán sikeresek. Victoria Beckham és az MTV-ről ismerős Hills című álreality egyik főszereplője, Lauren Conrad is ki lett penderítve egy cég, a Kitson kínálatából. A tulaj megosztotta jótanácsait is, amivel lényegében mindent elmond a celebrity-divattervezésről:

1. Vedd figyelembe, hogy nem mindenki XS-es méret, mint te.
2. Ne hidd azt, hogy szétkapkodják a ruháidat, csak mert te egy celeb vagy.
3. Többször is menj el személyesen a boltokba, hogy ezzel támogasd a márkádat. Amúgy is egész nap vásárolsz, nem?
4. Ne higgy el mindent a pr-eseidnek. Elvégre is azért fizeted őket, hogy egyetértsenek veled.
5. Menj el az egyik közeli kávézóba a vázlatfüzeteddel, miután odacsődítetted a paparazzikat. Sosem árt, ha úgy tűnik, mintha dolgoznál.
6. Ne vedd magad túl komolyan. Nem vagy Coco Chanel.
7. Évente egynél többször hordd a saját tervezésedet.
8. Ne engedd, hogy Amy Winehouse felvegye őket.

Az utolsó kitétellel nem értek egyet, de a többi elég indokoltnak tűnik.

Itthon szerencsére nem igazán kell félni mondjuk egy Soltész Rezső sportkollekciótól, mert nincs könnyűiparunk, de azért sosem árt felvérteződni a vészkorszakra.
 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr47590018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabcigirl 2008.07.31. 08:28:52


Hát igen, én sem vennék meg valamit csak azért, mert valami média által mesterségesen feltunningolt nyomi emberke 10 kiló sminkkel azt monda, hogy ez milyen frankó. Ezt csak tanulatlan reflexfogyasztók kajálják meg:)))

mindbuzi 2008.07.31. 09:03:42

ez meg mi? ebbol lett index fooldal? szanalmas.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.07.31. 09:19:28

Ezt csak a rosszindulat mondatja. Nekem tetszettek a Madonna-féle ruhák. Igaz, Madonna nem "celeb", hanem már nemzeti intézmény.

Kata 2008.07.31. 10:05:08

őőő... nem ebbe futott bele kedvenc celebünk, rubint réka?... állítólag annyira szarul megy a bolt, hogy még leárazni sem engedik a ruhákat, nehogy "ártson az imidzsnek"...

azt viszont tényleg nem értem, hogy a jól szabott, elegáns, nem csiricsáré, nem "hülye kurva vagyok, aki le is nyeli (mayochicks...)" feliratokkal ellátott, lehetőleg természetes anyagokból készült alapruhatárat (nadrág, térd alá érő szoknya, póló, ing, blézer, kardigán) amit az ember nap mint nap hord egy irodában, és annyiszor mossa, hogy egy év alatt elnyüvi, miért nem képes egyetlen divatmárka sem piacra dobni? illetve miért nem képes emberi, normális méretekben piacra dobni (38-48)? miért nem lehet értelmes áron piacra dobni (5-10 e)? aki nagy méret, annak miért muszáj csillagászati összegekért az ulla popkenbe menni, ahol egy zsákstílusú póló, ami 50-nél kezdődik (hehe, én csak 46 vagyok, az m&s-ben már nincs rám ruha, az ullában meg még nem, tökjó...) laza 15-20 ezer forintba kerül, amit még egy selyemruháért is sajnálok kiadni, nem hogy egy szaros felsőért...

KopaszMercis 2008.07.31. 11:23:27

Kata
"hülye kurva vagyok, aki le is nyeli (mayochicks...)"


En kotelezove tennem az ilyen polokat, minden csajrol lehessen tudni ranezesre, hogy mire hajlando.. sokkal tobb boldog hazassag lenne :)

Aggie 2008.07.31. 14:14:22

@aranyhaj: nemzeti? Melyik nemzete? Talan nemzetkozi! Tudtommal USA allampolgar es brit foldon el kozel 10 eve - ilyen kijelentesekkel konnyen okozhat az ember a ket orszag kozt nemzekozi galibat :)

@Kata: Az anyukamnak szinte mindent M&S-nel veszek - igaz Londonban elek, de itt van minden 22-es meretig, ami kb. 48/50-es korul van kotinentalis meretezesben. Nezz szet az oldalukon, szerintem lehet rendelni onnan. Egyebkent egyetertek a felveteseddel, szamomra is rejtely, hogy miert 38-as a legnagyobb meret szinte minden uzletben...

Nzoltan 2008.08.01. 17:42:04

A Gálvölgyi kollekció megvolt már valakinek? :-)
Annó a skálában láttam inget tőle, és ahetihetesben is soxor hordta.

Critmiss 2008.08.01. 21:32:54

Wow, azt még nem láttam! Biztos nagyon izgalmas volt. :)
süti beállítások módosítása