Critical Miss

Miszcellánia

2008. augusztus 03. 08:18 - Critmiss

Az orosz nők 100 százaléka szenved el szexuális zaklatást, 80 százalékuk gondolja úgy, hogy le kell majd feküdniük főnökükkel, ha előléptetést akarnak. Az eredeti sztori is elképesztő: egy nő elvesztett egy munkahelyi szexuális zaklatás miatti pert, mert a bíró szerint  az aktus az emberi faj fennmaradását szolgálta volna. (Jezebel)

A kilencvenes évek szupermodelljei újra együtt, rengeteg bronzosítóval és csupasz seggel. (Fashion Week Daily)

Zaha Hadidnak át kell terveznie az oxfordi St Antony’s College egyik épületét, mert az eredeti tervek mellett túl sok fény jutna be és túlságosan felhevülne. Pedig jól nézett volna ki. (Fashion Week Daily)

Az USA-ban elsősorban a magánszféra tartja fenn a kulturális intézményeket, viszont a vásárlások és támogatások alapvetően a támogatók érdekeit és ízlését szolgálják (ki). Szóval a jelenlegi gyakorlat szerint nem a köz érdekeit veszik figyelembe. További probléma, hogy náluk sem oktatják a művészeteket, így az új generációk is tökéletesen értetlenül viseltetnek a különböző művészeti alkotások iránt. Ezek szerint tehát ott sem sokkal zöldebb a fű, mint itt. (Crosscut Seattle)

A női szerzők könyvét nagy eséllyel árulják bébibabás, cukormázas, de mindenképp a rózsaszín különböző árnyalatai által uralt borítóval. Ez pedig kiakasztja - joggal - azokat az írónőket, akik nem feltétlenül ponyvának szánnák a munkájukat. Ráadásul az olvasókkal is kiszúrhatnak ezzel, mert előfordulhat, hogy a könnyed tengerparti betűleves helyett depressziós, bonyolult sztorikat kapnak. (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr59597849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása