Critical Miss

Ötlet számlakezeléshez

2008. augusztus 29. 07:37 - Critmiss

Ezt az ötlet kategóriát igazából inkább az igény címkével kéne ellátnom, mert most is a mindennapi tapasztalatok miatt jutott eszembe, hogyan fejleszthetnék a szolgáltatók a számlázás folyamatát.

A probléma az, hogy egész hónapban jönnek a különböző számlák: villany, gáz, áram, net, TV és még kitudja. A kábelre a T-mittoménminél fizetünk elő, és képesek a TV számlát a hónap közepén, a netszámlát pedig a hónap végén elküldeni. Például.

Most eltekintve attól, hogy online lenne a legjobb ezt az egészet letudni (nem részletezem, hogy ez miért nincs így), eszembe jutott egy további megoldás.

Akár egy kisebb összegű felár ellenében is megválaszthatóvá tehetnék, hogy mikor fizetik ki a fogyasztók a havi számlákat. Nekem például a hónap első hete a legalkalmasabb, mert akkor egyrészt már tutira van fizu, másrészt pedig jó eséllyel minden szolgáltató elküldte már a számláját.  Hülye lennék többször is elmenni a postára.

A szolgáltatóknak is megérné, mert nem kellene állandóan emlékeztetőket küldözgetniük. Ez biztosan nagyon költséges.

Csak vállalatirányítási rendszer kérdése az egész, igazán megcsinálhatnák. :)
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr16636763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyeznajka 2008.08.29. 08:21:42

De minek egyáltalán a postára menni vele?
Én mindig utalom a csekkeken lévő összeget a csekkeken megadott számlaszámra. (Mondjuk én ingyen utalok, olyan a céges banki kedvezményes csomagom)
Kivéve régebben a motorom biztosítását, mert arról kellett a szelvény a rendőr bácsinak. Most már azt is utalom éves díjként, és küldenek róla igazolást.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.08.29. 09:19:43

Igen, igen. Értem én. Hosszú lenne elmagyarázni. :) Mindenesetre az ötlet megvalósítása jól jönne sokaknak, akik a zinternetet csak hírből ismerik.
süti beállítások módosítása