Critical Miss

Ötlet blogmotor-fejlesztőknek

2008. szeptember 12. 07:59 - Critmiss

Bloggerek vagyunk, emberiek vagyunk és eszköztelenek. Nincs kapacitásunk és lehetőségünk (pláne, ha anonim módon írunk) arra, hogy minden kérdésnek utánajárjunk. Erre vannak az újságírók ugye, de most nem róluk van szó.

A lényeg, hogy hibázunk. Én egyszer képes voltam azt leírni, hogy "ilyesztő". (Komolyan! Nagyon durva. Persze mondhatjuk, hogy nem éjjel kellene blogolni, dehát mindegy.)

Ilyenkor jött volna jól egy az ötletemen alapuló fejlesztés: az oldalba bökés funkció (aminek persze kellene egy normális nevet találni). Tudjátok, mint a Facebookban a Poke funkció. Ennek az lenne a lényege, hogy egy egyszerű felületen keresztül oda tudj szólni közvetlenül a bloggernek, hogy "Pszt! Elcseszted, javítsd már ki, ne égjél feleslegesen." 

Mondhatjuk, hogy lehet e-mailt írni, de az egy sor kattintás, meg olyan intimebb dolog, mindenesetre ilyen esetekre túl sok energiát követel meg. Ha azonban lenne mondjuk egy kis oldalbabökős felület a kommentek alatt, vagy éppen egy másik fül alá rendezve, már sokkal könnyebben menne a dolog. A blogger az adminfelületen a kommentek között, meg akár e-mail alertként is megkaphatná ezeket az üzeneteket, és rohanhatna is cselekedni.

Én nagyon örülnék neki, mert akkor a nagy tévedéseket hamar ki lehetne javítani, és esetleg olyan olvasók is aktivizálódnának, akik mások előtt nem nagyon akarnának megszólalni.

2 komment
Címkék: blog ötlet

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr52657887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2008.09.12. 17:15:04

Hát ha csak a helyesírás a gond, ott a ff, ami simán aláhúzza, ami neki nem tetszik. Egész korrekten.
De az ötlet jó!

Critmiss 2008.09.14. 19:39:45

Hm... Nekem nem jött össze, de biztos csak figyelmetlen voltam. Mindenesetre köszi. :)
süti beállítások módosítása