Critical Miss

Miszcellánia

2008. november 16. 08:24 - Critmiss

Az eheti hírek kivételesen a kultúra témaköréből kerülnek ki.


A sajnálatos pénzügyi események a műtárgyak piacát sem kímélik: a Christie's előző heti árverésén például az áruba bocsátott alkotásoknak csak a 60 százalékát tudták eladni, ráadásul többségében a becsült érték alatt, átlagban 30 százalékkal. Ennek hatására várhatóan kisebb aukciókat fognak tartani (még jó, a végén még kiárusítanák a világ műkincseit potom pénzért). Ez az időszak egész jól jöhet sokaknak, hiszen sok alkotáshoz olcsóbban juthatnak hozzá, de azért inkább azokra lehet majd vevőként számítani, akik szerelemből, és nem a befektetés kedvéért vásárolnak. Na jó, azért eléggé bíznak az orosz újgazdagokban is. (Telegraph)

Egyébként sem rohannak az emberek komolyabb filmeket nézni, de a már említett pénzügyi események miatt aztán még kevésbé. Így történhetett meg, hogy beszélő csivavák és középiskolásokról szóló limonádé vezette hetekig a nézettségi listát. És ez így lesz még jó sokáig. (Yahoo News)

Pénteken debütált Bollywoodban az első olyan mainstream film, amiben a két férfi főszereplő meleg. Illetve csak azért melegek a sztori szerint, hogy közelebb kerüljenek a Nőhöz. Ez azért nagy szám még így is, mert Indiában egy ősrégi törvény miatt még mindig illegális a ház falain belül is az azonos neműek közötti szexuális aktus, akár tíz évvel is sújtható. Persze sokan visszautasították a szerepajánlatokat, de így is a legnagyobb sztárok közé tartozó színészek mondtak igent. (LA Times)

Rushdie a vallásról. Korrekt. (Times)

A brit költőknek is nehéz. Ráadásul úgy viselkednek, mintha még mindig a romantika idejét élnénk. Ezért aztán rettegnek a webkettőtől, ahelyett, hogy használnák. (Guardian Blog)

Egy brit, graffiti irányából érkező befutott képzőművész egymillió font értékben dobálta szét pénteken a munkáit Londonban. A segítői a külsőbb kerületekből indultak befelé és nemcsak népszerű, hanem elhagyatottabb területeken is otthagytak egy-egy képet. A pasi azt mondta, hogy semmi különösebb utalást nem akart ezzel tenni például a jelenlegi gazdasági helyzetre, hanem egyszerűen szeretett volna visszatérni oda, ahonnan elindult, hiszen a street art az ingyenes és szeretné, ha bárki láthatná a munkáit. (Independent)

+ egy egetrengető divathír: szombaton a Megasztárban Eszenyi Enikő egy Je Suis Belle ruhában volt. Már amennyire én láttam. A flitterekre ugyanis nem emlékeztem.

3 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr39770902

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.11.22. 10:39:49

Szóval street art Kérek minden kedves olvasót, hogy ebben a minutumban nyomjon meg egy delete gombot a fejében, és töröljön ki minden graffitis asszociációt. Graffiti ugyanis nem egyenlő street art. Mindkét műfaj egy környezetben dolgozik ugyan, de célj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betonpanda 2008.11.17. 18:45:54

igen, jsb volt! és tudtad, hogy Enci bizonyos színeket babonából nem vesz fel? :)

Critmiss 2008.11.17. 19:21:44

Nem! Melyikeket? Az az igazság, hogy maximum netezés közben nézem néha a Megasztárt, szóval nem vagyok képben az eddig hordott ruhákról.

Critmiss 2008.11.22. 20:45:18

Cool! Mindig jó elhivatott fiatalokat látni. :)
süti beállítások módosítása