Critical Miss

Ötlet: news for dummies

2008. november 27. 07:16 - Critmiss

Ugyan félálomban jutott eszembe, azért még így ébren sem tűnik teljesen használhatatlannak egy News for Dummies típusú hírsite ötlete. A lényeg, hogy a hírek olyan módon vannak feldolgozva, mintha teljesen hülye lenne a felhasználó, de minimum harminc pontot csökkent volna az átlagos IQ-hányados a világon.

Ez úgy nézne ki, hogy azoknál az információknál, amik fontosak, fel lenne tüntetve, hogy fontosak. Amik meg újak a korábbiakhoz képest, oda lenne írva vagy animálva, hogy ÚJ! A cikkek rövidek lennének, egyszerű magyarázatokkal és gyakran egy-egy ábrában lennének feldolgozva. Akár napirajz-stílusban, rajzolva is.

Mindeközben természetesen az olvasók figyelme metsző humorral lenne a releváns részletekre irányítva. Tehát alapvetően ez egy poénsite lenne, ráadásul nagyon macsós, de az Onionnal ellentétben nem kitalált, hanem meglévő hírekkel dolgoznának és abban lenne a humor, ahogyan a témákat feldolgozzák.

Eleve már az oldal is úgy lenne felépítve, hogy a legegyszerűbb lelkek se vesszenek el. Az oldal tetején lennének a FONTOS hírek, aztán haladnánk a legkevésbé fontosakig. A legalján meg egy nagy fekete téglalap lenne, ahol a már annyira lényegtelen hírek szerepelnének, hogy nem is érdemes megmutatni őket. A téglalapban szereplő híreket ugyanis csak úgy lehet elolvasni, ha kijelölöd őket.

Kár, hogy nem vagyok lelazult pasi némi programozói háttérrel és sok szabadidővel. Tudom, hogy fura, de nekem tetszene egy ilyen.

 

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr100790343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

actionthenco · http://actionthenco.tumblr.com 2008.11.27. 10:21:14

Nekem is tetszik az ötlet! Lehetne mondjuk azt, hogy ha valaki sokáig áll egy bejegyzés fölött, akkor elkezdvillogni egy ilyen animált nyilacska lefelé, hogy nyomjad tovább ha olvasni akarsz. Butabiztos.

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.11.27. 10:53:17

Nagyon jó!! Pont ilyesmikre gondoltam!

stein 2008.11.27. 11:24:34

és akik készítik, lesznek a crash test dummies? mmmmmmm :)

actionthenco · http://actionthenco.tumblr.com 2008.11.27. 11:35:36

közben gondolkodtam rajta, ezt még én is olvasnám. Olyan is lehetne akár mint az index szájbarágó rovata, csak jobban megcsinálva. Olyan egyszerűen megírva, hogy ne lehessen retorikai és fogalmazásbeli módszerekkel különböző politikai színezetet adni a cikkeknek. PL. Letartóztatták XY.-t. Miért? Mert ellopta ezt és ezt.
Ha lenne ilyen kezdeményezés, én akár aktívan részt is vennék benne....

O'Seamus · http://www.hhanuman.blogspot.com/ 2008.11.27. 11:41:56

Zseniális:) De tényleg, lehet kíséretezni mndenféle filteringgel a nagy információ-özönvíz ellen, de ez a legjobb ötlet amit mostanában hallottam és valszeg lenne is rá igény...
szeretünk Zazie:)

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.11.27. 12:28:46

Igen, igen, pontosan jól érzed actionthenco! És igazából egy idő után elég könnyű ilyesmit előállítani, mert rááll az agyad az egyszerűsítésre.

O'Seamus: köszönöm szépen. :)

zsombor 2008.11.27. 16:40:10

a felelős énem szerint beláthatatlan folyamatokat indítana el a dolog, de közben az üzleti potenciál meg végtelennek tűnik

(ráadásul kiváló passzoló hirdetéseket lehetne gyártani hozzá: "Ez itt egy mesefigura, azért tettük ide, hogy jófejként kezelj minket. Aranyos. Nézd még egy kicsit. Úgy. Na, mi egy bank vagyunk és pénzt adunk kölcsön neked, illetve megőrizzük a tiédet. Amikor pénzt adunk, akkor majd egy kicsivel többet kérünk vissza, neked viszont jó, mert korábban megvehetsz dolgokat. Ez például egy tévé. Ezt is megveheted, de mást is. Amikor meg te adsz nekünk, valamivel többet kapsz vissza, ha elég ideig nálunk hagyod, de addig nem tudod elkölteni. Ez itt tíz golyó. Most vegyünk úgy, hogy odaadtad, ez pedig tizenegy, ezt adjuk vissza. Erről van szó. És emlékezz, vannak más bankok is, de csak nekünk van mesefiguránk, és a mi színünk kék!")

Zazie · http://criticalmiss.blog.hu 2008.11.27. 16:57:54

Sőt én csak buta/egyszerű hirdetéseket engednék a site-ra. Legyen fullos a bosszú. Haljanak az agysejtek halomra.

zsombor 2008.11.27. 17:11:04

hatáskörtúllépés volna cégneveket írni, de a hirdetések szerintem készen vannak
süti beállítások módosítása