Rövid és velős bejegyzés következik egy engem érdeklő témában. :)
Egy doki úgy döntött, hogy teszteli a biokajákat, mégpedig három éven keresztül. Merthogy ahhoz, hogy mondjuk egy marhatelepet biónak tituláljanak, három évig kell folyamatosan bioélelmiszerrel etetni az állatokat.
A tapasztalatai a következők:
- Szerinte főként a húsevés teszi érzékelhetően drágábbá a bioétkezést, ha azt valamennyire leredukálod, akkor hasonló összegekből ki lehet jönni, mint a normál kajáknál.
- Kevesebbszer lett beteg.
- Néha nagyon nehéz volt beszereznie a betevőt, főként ha elment otthonról.
- Csak a nagyon színvonalas éttermekben tudták garantálni, hogy biót adnak neki.
- Náluk már van néhány becsomagolt élelmiszert árusító biomárka.
- Meglepően sok helyen nem tudják, mi az, hogy bio. Sokan arra gondolnak például az éttermekben, hogy az a vegetariánus. (Mint nálunk a vegetariánusnál, hogy a hal nem számít, meg az étlapokon a panírozott sajt a non plus ultra)
További konzekvenciák:
- Szerinte a kisbabáknak a főbb ételeket biominőségben kell adni: tej, paradicsom, alma és bébiétel.
- Továbbra is biokaján fog élni
Saját tapasztalataim: a biokaja finom és érezhetően javít a közérzeten.
Köszönöm a figyelmet.