Critical Miss

Megváltozott tévénézési szokások

2008. december 18. 07:23 - Critmiss

Szégyenkezve vettem észre még régebben, hogy a kereskedelmi tévék megváltoztatták a tévénézési szokásaimat. Ugyanis ha végre elkapok egy jó filmet valamelyik közszolgálatin, amit véletlenül nem éjjel egykor, jobb esetben tizenegykor kezdenek el leadni, akkor egy idő után azt veszem észre, hogy várom már a szünetet és azon filózom, hogy bakker most hogy menjek ki a konyhába? Például.

Őrület. Régebben gond nélkül végigültem/tünk többórás filmeket, odafigyeltünk, koncentráltunk ahogy kellett, most meg nyomaszt, hogy nincs megállás. Ez azért elég durva szerintem.

Persze nemcsak a kereskedelmi tévék a hibásak, hanem például a DVD-nézés elterjedése (bármikor leállíthatod), meg internetfreakeknél a netezés maga (fragmentált figyelem). Mindenesetre elgondolkoztató ez a változás, és nem tudom, hogy van-e visszaút.
  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr38807268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.18. 16:41:19

Az én tévézési szokásaimat a winchesteres DVD felvevő változtatta meg. 1-2 évvel ezelőttig nagyjából olyan voltam, mint amit leírtál. Aztán eleinte kényszerből (gyerekfürdetés, altatás) elkezdtük a kütyü lehetőségei kihasználva a pufferből, csúsztatva nézni a bennünk érdeklő műsorokat, majd teljesen rákaptunk, ugyanis ez lehetőséget ad arra is, hogy átugorjuk a reklámblokkokat. Ma már csak a legritkább esetben nézünk egy reklámokkal megszakított műsort élesben. Félórával később kezdünk, és nagyjából ugyanakkor fejezzük be, mint az élőadás :-)

Critmiss 2008.12.18. 16:45:48

Hát igen, én is egy ilyennel szemezek. Vagy digitévé... Még nem tudom.
süti beállítások módosítása