Critical Miss

Igassságtalanság

2008. december 26. 21:53 - Critmiss

Szomorúan tudatom mindenkivel, hogy az általam is örömmel használt és ide többször bemásolt Mixwit befejezte működését, mert gondolom kényszerítették őket rá.

A Youtube-on is látható durva változások alapján a jogvédők nyomulnak ezerrel.
 
Értem én, miért történik mindez (na jó, úgy nagy vonalakban), de nem hiszem, hogy ezzel egyértelműen szolgálják az előadók érdekeit.

R.I.P.
 

(Helyettesítési tippek, valaki?)

Szólj hozzá!
Címkék: negatív

Azta! (frissítve)

2008. december 23. 17:27 - Critmiss

Bár most belassulás van munkafronton, én éppen a mellékprojekteken dolgoztam, úgyhogy kicsit később mentem lazításként a Kreatívra.

Amit ott találtam, felülmúlt minden képzeletet. Nézzétek meg ti is.

Mindenesetre - hogy is mondjam - odavagyok. És mielőtt elérzékenyülnék, csak egy rövid "köszit" szeretnék mondani, hogy ne legyek túl teátrális, és még egy "csak így továbbot".

Köszi! Csak így tovább! :)

Frissítés:

Nem tudtam megállni, és összegyűjtöttem pár videoklipet Thank You témában nagy kedvencem, a B-oldal mintájára Pop Nemecsek szakmai segítségével.

1.

 

2.

3.

4.

 

5.

4 komment
Címkék: cool pozitív szuper

Hatalmas égés menőéknél

2008. december 23. 07:08 - Critmiss

Vessünk egy pillantást az ide másolt bannerre. Vajon mi lehet vele a gond? Hiányzik valakinek a karja? Rondák a szereplők? Tessék csak alaposan megnézni.

 

Elárulom: a szlogent cseszték el. Nobody helyett kaptunk egy pofás kis „nobady-t”. Vagy esetleg elkezdett LoLcatesedeni a szórakoztatóipar és épp az első pillanatokat sikerült elkapnunk?

Sajnos biztosan nem: egy csinos félregépelést láthatunk itt, ami minden valószínűség szerint sok ember kezén ment át, mire kilőttetett az internetbe. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy egy meglévő és mindenhol használt szlogent miért kellett az egyszeri grafikusnak újra begépelnie? Kétlem, hogy minden anyagot a nulláról kell kezdeniük.

 

Ez mostmár rejtély marad, mindenesetre örülhetünk: biztos el vagyunk maradva mindentől és mindenkitől, de azért még a legmenőbbek is hibáznak néha.

 

Arra azért kíváncsi lennék, meddig hagyják így a bannert.

 

 

Ui.: Bocsánat a kép rossz minőségéért, nem volt kéznél Photoshop.

 

5 komment

Életveszélyben

2008. december 22. 07:48 - Critmiss

... a képzőművészetért. A BBC tudósított egy olyan FBI ügynök búcsúpartijáról, aki évtizedek óta nagyon sikeresen működött a lopott műtárgyak piacán.

A pasas munkája nagyon fontos, már csak azért is, mert a műtárgy-maffia, vagy hogy is fordítsam a negyedik (!) legnagyobb üzlet nemzetközi szinten a drog, a fegyver és a pénzmosás után. Ennek oka, hogy a műtárgyak nagyon könnyen szállíthatók, simán beveszik a vámosok, hogy az adott képet vagy szobrocskát a feleségednek vetted a helyi bolhapiacon. Ahogy a cikkben írták: még egyetlen beagle sem szimatolt ki egy lopott mesterművet.

Az egyik legújabb terület egyébként az Afganisztánból és Irakból lopott tárgyak felderítése.

Az USA-ban 12 ügynök dolgozik, míg Franciaországban 30. A legtöbben pedig Olaszországban működnek, pontosan háromszázan.

És ha valaki kedvet kapott volna ehhez a munkához: a beépülő ügynöknek az acélidegeken túl teljesen átlagos külsővel kell rendelkeznie: semmi sebhely, semmi túlzás. Olyan átlagosnak kell lenni, hogy képtelenség legyen felidézni, hol jártál, mit mondtál, mit csináltál.

A nyugdíjba vonuló ex-ügynök valószínűleg tanácsadó lesz és ír egy könyvet.
 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása