Critical Miss

Vége a smúzolásnak

2009. január 12. 07:16 - Critmiss

Ki gondolta volna, hogy rengeteg pénz van a nagy nemzetközi kiadóvállalatokban? Én nem mertem volna rá megesküdni, mindenesetre mostmár mindegy is: a korábbi, luxussal töltött nagyvállalati életnek – minimum ideiglenesen – befellegzett.

Már nem Bermudán zajlanak a szerzői jogokról való megbeszélések, hanem videókonferencián. És igaz ez a spa használattal összekötött céges meetingekre is. Olyan aranyélet volt ez, ami sokaknak fog hiányozni: cool volt elmenni Frankfurtba vagy Londonba, ahol a partik és a network-lehetőségek miatt is érdemes volt lébecolni.

Persze a többórásra nyúlt ebédszünetek nem fognak eltűnni, csupán kedvencet kell váltania a szerkesztőknek. Egy veterán szerint azonban ezek a megszorítások nem fogják megoldani a kiadók gondjait. Nagyon fontos üzleti döntéseket kell majd meghozniuk, többen például olyan megoldásokat vezetnek be, mint az alacsonyabb előlegek, vagy az, hogy nem veszik vissza az eladatlan könyveket.

Az előbbit például úgy fogják megoldani, hogy alacsony lesz az előleg, viszont az eladásokból is részesedni fognak a szerzők. Az eladatlan könyvek visszavétele egyébként éppen a Nagy világválság idején alakult ki, de vannak, akik szerint vigyázni kellene ezzel, mert elriaszthatja a boltokat.

A megoldás többek szerint, hogy egyszerűen kevesebb, és jobb könyvet kellene kiadni. Erre jócskán rá lesznek kényszerítve a kiadóvállalatok.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr78869531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása