Critical Miss

Miszcellánia

2009. január 25. 07:46 - Critmiss

Ma komolyak és komolytalanok leszünk egyszerre.

Mi lesz 2009-ben a képzőművészeti piacon? A neves szaklap (vagy mi) megmondja, konkrétan a cikke legvégén kábé egy mondatban. Sok újdonság nincs benne: nehéz lesz. Esélyes viszont, hogy a sok rászoruló milliomos hozzányúl a műtárgyforrásaihoz, és így régen látott kincsek kerülhetnek ki a piacra. És mivel az árak is estek, alapvetően jó időszak ez a bevásárlásra. (The Art Newspaper)

Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, Kurt Vonnegut negyven évig tartott szeretőt. Persze ezt szebben is ki lehetett volna fejezni, bocsánat. (Telegraph)

Vége a könyvbemutató partiknak. Ahogy az előző héten is írtam, a könyvkiadóknak összébb kell húzniuk a nadrágszíjat. Egyébként a divatheteken is egyre többen jelentik be, hogy nem rendeznek after party-t, így tett például Marc "Divatisten" Jacobs is, akinek mindig mindenki nagyon várja a bulijait. Többen úgy nyilatkoztak, hogy így legalább újra a ruhák állnak majd a figyelem középpontjában. Az új helyzetet Karl Lagerfeld is pozitívan értékeli, szerinte szükség volt már erre a megtisztulásra. A szerénység lesz az új fekete. Ő szólt. (Guardian)

Jó hosszú interjú a Domenico Dolcéval és Stefano Gabbanával. Elég aranyosak. Sok-sok év után szakítottak egymással, de ma is egy házban laknak, konkrétan egymás felett. (Interview)

A Vatikán elindította a csatornáját a Youtube-on. A pápa szerint ugyanis az internet az Istenhez való beszéd új formája, egy adomány, mely az egymáshoz való csatlakozás mélyen bennünk györekedző vágyát elégíti ki. (ReadWriteWeb)

A francia igazságügyminisztert, akiről az előző héten írtam annak apropójából, hogy öt nappal szülés után visszament dolgozni, kirúgták. Pedig nagyon jóban voltak Sarkozyvel. A poszton való megjelenése egyébként már csak azért is nagy szám volt, mert marokkói és algír, szegény szülőktől származik. Viszont ma már sokan kritizálják azért, mert divatmagazinokban pózol, luxusban él és amúgy nem mondja el, hogy kitől van a gyereke. Elvileg a minisztériuma válságban van, a börtönök tele vannak és rekordot döntöttek az öngyilkosságok is a rabok körében. De nem teljesen világos, hogy tényleg nem végezte jól a munkáját, vagy csak az volt a gond, hogy a magánélete miatt a támadások keressztüzébe került. Ez utóbbi tényező mondjuk már önmagában elég nagy baj, mert Sarko így (társadalmi támogatás nélkül) nem tudta elindítani a szükséges reformokat. (Jezebel)

A Jezebel megvéd, ha te nem vagy magadnál. A kedvenc női site-omon mindig probléma a kommentek kezelése, de egész jól megoldják. Sok munka van vele mondjuk, ráadásul mindig újabb rémségekkel gazdagodnak a hozzászólások. A legújabb az, hogy nagyon személyes és nagyon szenzitív adatokat is megadnak magukróla kommenterek, annyira otthonosan érzik már magukat az oldalon. Persze ezen túlmenően még az egyes cikkekhez kapcsolódó beszélgetéseket is tönkreteszik. Szóval törlés, törlés, törlés. (Jezebel)

A lányok elvileg jobban konyítanak a műszaki, azon belül is a számítástechnikai dolgokhoz, mint a fiúk, vagy legalábbis többen használnak például számítógépet. Nem nagy a különbség, de kimutatható. (Jezebel)

A válság miatt elöntötték Manhattant a túlképzett bébiszitterek. Szégyellik, pedig irtó jól lehet ezzel keresni. (Jezebel)

Sok sztár nem tudja használni a számítógépet. Ebből eredően az internetet sem ismerik. Ez milyen már? Egy példa: Brad Pitt. Hú. (Pop Sugar)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr42894441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása