Critical Miss

Miszcellánia - a Jezebel Day

2009. január 31. 14:15 - Critmiss

Ahogy elkezdtem gyűjteni a miszcellániákat, a szokásosnál is több Jezebel-forrású hír jött össze, úgyhogy most különválasztom őket a többitől.

A FigyelőNeten találtam a hírt egy DABA girls nevű blogról, amit a gazdag bankárok női kezdtek el írni, elsírva, hogy milyen módon változott meg az életűk a recesszió miatt. Nos, amire nem számítottak: a környezetük ennek nem igazán örült. Volt, akit elhagyott a bankárja, volt, akitől lehet, hogy el fog válni. És volt olyan, akit kirúgtak a power-munkahelyéről. Még csak pár posztot olvastam tőlük, szóval nem alakítottam ki véleményt, de kicsit sajnálom őket. (Jezebel)

Kutatások szerint az anyukák hihetetlen módon dühösek az apukákra. Van, aki többször legszívesebben likvidálná gyermeke apját, van, aki folyamatosan mérges. Az okokat könnyen ki lehet találni: a felelősség nagyobb része rájuk nehezedik, a párjuknak fogalmuk sincs, mit kellene a ház körül tenni, vagy hogy mire van szüksége a gyerekekeknek. Az eredeti cikk szerzője szerint a full-time dolgozó anyukáknak a feje tele van a gyerekkel kapcsolatos információhegyekkel, ami miatt aztán ők a gyereknevelési lexikonok, míg férjük/élettársuk csupán egy kis brosúra. (Jezebel)

Asszem eddig csak egyszer írtam arról, milyen gyakori az irakban szolgáló amerikai hadseregben, hogy szexuálisan zaklatják a férfiak a női katonákat. Ez a probléma már akkorává duzzadt, hogy muszáj lett tenni ellene és akciókat indítottak. Talán ennek köszönhetően jobb lesz a helyzet, például több eset derül ki. A szexizmus egyébként nem csak abban mutatkozik meg, hogy a katonák megengedik maguknak, hogy matracként használják a bajtársaikat, hanem volt például egy olyan eset, amikor egy nőnemű katona megmentett tűzharcban két hímneműt, és ahelyett, hogy megköszönték volna, nem tettek semmit, sőt az egyik azt nyilatkozta, hogy: “Hámmemé'? Csak a munkáját végezte.” Seggfej. (Jezebel)

Egyre többen házasodnak terhesen, ezt mutatják a kismamás menyasszonyi ruhák eladási statisztikái is – az Egyesült Királyságban. De gondolom, ez más országokban is így van. (Jezebel)

Ha már előre rettegtek, hogy be fog jönni a divatba a kilencvenes évek, nézzétek meg ezt. És rettegjetek mégjobban. (Jezebel)

Szex-szel operáló Calvin Klein reklám: én leírtam a márkát. Pedig a cuccaik jók. Ez van. (Jezebel)

Obama lányai miatt divatba jöttek a fekete kislányok. A márketingesek legalábbis elkezdtek rájuk építeni. (Jezebel)

Clive Owen és az aranyszínű csuka. Hihetetlen, de nagyon jól áll neki. (Jezebel)

+1: Egy külföldi NANE nagyon jó kampányt talált ki: egy sminkkészletet osztogatnak, ahol a különböző színű festékek a bántalmazás különböző formáihoz vannak rendelve. Az üzenet az, hogy "Ne rejtsd el az igazságtalanságot. Mondd el." (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr80914251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása