Critical Miss

Levelezési "morál"

2009. február 10. 06:17 - Critmiss

Szegény barátnőm, aki a kult. szcénában felel a kommunikációért egy viszonylag nagy cégnél, erősen fontolgatja, hogy otthagyja a munkahelyét. Ennek egyik oka, hogy ő aztán pedálozhat ezerrel, és írhatja a leveleket, nem kap nemhogy érdemi, de semmilyen választ. Mondjuk bejön egy új projekt, ami sürgős - négy nap alatt kell kompletten felépíteni egy minikampányt az összes eszközzel, ami azt is jelenti, hogy többféle grafika stb. készül. Történetünk hősnője ír egy levelet a feladatokról CC-zve mindenkit, akire tartozik. És vár. Napokig. Az ügy nem mozdul. Ő meg kikészül, mert a felelősség nagyrészt rá hárul.

Mit lehet ilyenkor tenni? Nekem egy levelezőpartnerem van, aki nemhogy nem válaszol a levelekre, de gyakran mégcsak el sem olvassa őket. Ilyenkor sosem tudom eldönteni, hol az a határ, ami még szükséges és indokolható a figyelmeztetésre, és honnan számít túlzásnak az igény, hogy reagáljanak a leveleinkre?

Szerintem nem szabad hagyni, hogy a levelek ott senyvedjenek az elfekvőben. Ha gondot okoz a megválaszolásuk, menj el gépírást tanulni, esetleg olvass el néhány GTD-tanácsot, köztük az enyémet is. De semmiképp se kendd másra a felelősséget. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr46901401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása