Critical Miss

Miszcellánia

2009. február 26. 07:11 - Critmiss

Mostanában megint nincs időm, szóval némi üzemkimaradásra lehet számítani. Mindenesete azért nekiduráltam magam, és elolvastam azokat a híreket, amik ott figyeltek kicsillagozva a Readerben.

Biztos hallottatok arról, hogy Rihannát megverte a pasija. Egy chicagói suliban tett körkérdés alapján sok lány (!) magát Rihannát hibáztatta ezért és nem voltak túl együttérzőek. Ez persze csak azért van benne az eredeti cikkben, hogy elolvassák a többi infót: ugyanis a tinédzserek körében egyre gyakoribb az erőszak, amit súlyosbít a mobiltelefon és a net, hiszen ezek által sokkal szorosabb kontrollt gyakorolhat a zaklatott személy felett az erőszaktevő. Ráadásul sokan úgy vannak vele (korukból és neveltetésükből fakadóan), hogy "biztos ez a normális", meg hogy "az élet már csak ilyen". Mert nem tudják, hogy ez egyáltalán mikortól tekinthető egy kapcsolat "egészségtelennek". (Jezebel)

Szeretném megkérni a képszerkesztő és stylist foglalkozású magyar munkatársakat, hogy ilyet soha. (Jezebel)

 

 

 

Ha érdekel egy kicsit részletesebben is a Polanskiról készült dokumentumfilm és annak kreatív befolyásoló taktikái, olvassátok el ezt. A kiemelt idézeteket külön figyelmetekbe ajánlom. Több szót nem is akarok már erre az emberre fecsérelni. (Salon)

A héten részletesen is beszámol Ian McEwan többek között arról, hogyan bújtatta Salman Rushdie-t, miután kimondták rá a fatwát. A New Yorkerben fog megjelenni a cikk. (The Guardian)

Londonban új buszok tervezésére írtak ki pályázatot, amit az Aston Martin és egy építészti iroda nyert el. A buszokat 2011-től láthatjuk majd a város utcáin. Azért nem kicsit menő ez. El tudjátok képzelni, hogy mondjuk a BKV saját földalatti szerelvényeket terveztet és építtet? (BBC News)

Itt egy olyan áttekintést olvashattok, ahol az építészek általi járműtervezés kudarcait veszik sorra. (The Guardian)

Giorgio Armani 1 millió dollárból létrehozott egy Armani Arts Institute nevű alapot, amely a gyerekek művészeti nevelését hivatott finanszírozni. Very nice of you, Mr. Armani! (City Room Blog)

Apropó Armani: az általam a héten beharangozott blogját nem ő írja, mert alig tud angolul. Mondjuk ez nem tudom, változtat-e a lényegen. (Jezebel)

A new-york-i divathéten az egyik bemutatót 5000 taxiban is leadták. (Jezebel)

A Disney, megalakulását követően 72 évvel egy fekete hercegnőt választott új animációs filmjének főszereplőjéül. A sztori New Orleans-ben fog játszódni. Mindenki odavan. (Jezebel)

Jujitsu leckék 1930-ból, ráadásul nőktől. (Jezebel)

Hadd másoljak be egyet: 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr17933516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása