Critical Miss

Miszcellánia

2009. április 25. 07:35 - Critmiss

Amíg nálunk Jeszenszky a Wired-től nyúl, addig a Times Online-ról egy napig le lehetett tölteni az Orange Prize egyik shortlistesének könyvét. Majd beszámolok róla. (Times Online)

Újra elindult egy Twitter-verseny: 140 karakterben kell elmondani egy-egy opera sztoriját. (The Guardian)

A Telegraph a Budget című rovatába betett egy Twitter-feedet, de nagyon hamar levették. Igaz, nem elég hamar ahhoz, hogy rengeteg negatív jellegű komment jelenjen meg ezzel kapcsolatban. (The Guardian)

Mindenki ismeri Susan Boyle-t, ha nem akkor nézze meg. A Washington Post divatkritikusa azt a kérdést boncolgatta, hogy fel kell-e turbózni a nőt vagy maradjon olyan, amilyen most? A válasz, hogy nem kell megváltoztatni, de ki kell polírozni - minden profi előadó elegáns, és úgy néz ki, ahogyan tőle telik. Ha nem hoznák rendbe ezt a Susant, akkor egy karikatúrává válna és eleve az lenne a dolog üzenete, hogy ő meg sem érdemli, hogy normálisan nézzen ki. Ez pedig nem lenne jó. (Jezebel)

Oprah inkább nem engedte adásba a Columbine-mészárlás kapcsán készült műsorát, mert az túlságosan is a gyilkosokra összpontosított. Jófejség. (Itthon egyébként még nem hallottam hírét az évfordulónak. Az USA-ban sok médium sorozatcikkeket készít erről) (Jezebel)

Ha már Oprah: miután megjelent a Twitteren, nagyon sokan kiborultak és egyesek szegény Ashton Kutchert büntették azzal, hogy blokkolták, mert miatta történt mindez. Én is unfollow-ra klikkeltem, mert már szétfloodolta az egész oldalt és nem győztem scrollozni. Botrány! (Jezebel)

Esély az esélylatolgatásra fiúknak: ha tudni akarod, milyen pasikkal járnak a topmodellek, nézd meg ezt. (Jezebel)

Egy nő teljesen komolyan megkérdezte a Slate tanácsadóit, hogy szerintük hogyan önkénteskedhetne a hároméves gyerekével. Csodálatraméltó módon tök korrekt válaszokat kapott. (Slate)

Szintén Slate-hír, hogy a szerkesztőség készített egy interaktív térképet, ami mutatja a foglalkoztatottság alakulását az egész USA-ra vetítve. Eszerint Minnesotában például elég rossz a helyzet. (Slate)

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr141081112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása