Critical Miss

Miszcellánia

2009. május 03. 09:27 - Critmiss

Ez most egy rövid miszcellánia lesz, bocsi.

Londonban most a kirakatozás az új menő. Ott ugyanis nem mesterségesen vannak üresen tartva a legtutibb helyeken az üzletek, hanem a válság miatt lettek kisöpörve. Hogyan reagál erre a brit kormány? Egy hárommilliós ösztöndíjat alapít, hogy ezekbe a helyekbe átmenetileg új életet leheljenek a művészek. Sőt, igazából nem átmeneti ennek a hatása, mert más városok tapasztalatai szerint a képzőművészek felteszik a térképre az üzlethelyiségeket és vonzóvá válik a környék is. Ezenkívül a rongálás is sokkal kisebb mértékű ezeken a helyeken, mint az üresen hagyott üzletekben és környezetükben. (The Guardian)

Szintén Londonban beállították elvileg az első automata könynyomtató és -kötő gépet. Azt mondják, hogy ha ez elterjed, az sokkal környezetkímélőbb lesz, mint a jelenlegi könyvkiadás, mert a nyomtatott könyvek mennyisége pontosan leköveti az igényeket, kis hely szükséges hozzá és nincs szállítási költség, ami ma még elég magas. Persze a hagyományos könyvesboltok nem fognak kihalni, mert sokan szeretnek céltalanul bolyongani a polcok között. (The Herald)

1300 német író politikusok segítségével tiltakozik az ellen, hogy a Google Booksearch-be bekerüljenek a könyveik. A Google egyébként hatvan dollárt ad könyvenként. Gáláns. (Der Spiegel)

A Bárányok hallgatnak egyik kulcsjelenete legóból, musicalként. (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr811092462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása