Critical Miss

Érthetetlen filmes pillanat

2009. május 06. 07:49 - Critmiss

Az amerikai filmekben viszonylag gyakran előfordul, hogy az egyik szereplő le szeretne rendezni valamit a másik szereplővel, csak éppen mások is ott vannak körülöttük nehezítő tényezőként. Ilyenkor azonban nem az történik, hogy ezek ketten elvonulnak, neeeeem... Az egyik szereplő félrenéz és azt mondja halkan: "Magunkra tudnátok hagyni egy pillanatra?" Mire mindenki kivonul. Akár egy egész falka ember - kettő miatt!

?!?!!

Valaki magyarázza ezt el nekem. Tényleg van ilyen a való életben? Ez valami speckó amerikai dolog vagy mások is csinálják? És filmes szempontból miért olyan fontos, hogy ez így történjen? Nem lesz sokkal drámaibb a helyzet, nem jelent különösebb pluszt. Szerintetek ez így normális?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr231097896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rroderik · http://rroderik.freeblog.hu 2009.05.06. 11:56:45

példát is mondasz párat? különben meg talán csak spórolnak a forgatási helyszínekkel... ;)

Critmiss 2009.05.06. 22:26:19

@rroderik: :) Hát a legutóbbi példa, amikor a Micsoda Nőben a pasi a szállodahallból kiküldi az összes munkást, mert a csajjal akar... kkhm... beszélni.

nemsissi 2009.05.08. 15:05:03

én úgy vettem észre, hogy ezt mindig csak hatalmi pozícióban lévő emberek mondják a többieknek, akik alább vannak a pénz vagy rangsorban. Lásd 24-ben az elnök pl. Itt a csávó volt a gazdag vendég, ezért tehette meg.

Critmiss 2009.05.08. 15:13:22

@nemsissi: Igen, ez valóban így lehet. Mindenesetre akkor még erre a szempontra is tesztelem a dolgot. :) Az USA elnökénél még érthető is lehet, de hatalom ide vagy oda, elég fura jelenség.
süti beállítások módosítása